Gaur
Gaur, substantiv
Sinonime: (zoologie) bivol, bizon indian, gaial.  
 
Gaură
Gaură, substantiv feminin
Sinonime: adâncitură, ascunzătoare, cavernă, cavitate, deschizătură, gol, orificiu, scobitură, scochină, spărtură, ureche, vizuină, (învechit și regional) scorbelitură, (învechit și regional) scorbură, (învechit) zgău, (Moldova și Bucovina) bortă, (regional) scâlbă; (astronomie) (gaură neagră) black hole; (argou) furt, fraudă, delapidare; (argou) vagin.  
 
Găurar
Găurar, substantiv
Sinonime: strecurătoare.  
 
Găurea
Găurea, substantiv
Sinonime: găurică, găurice, (Moldova şi Bucovina) borticică; (botanică) toporaş, violetă, viorea.  
 
Găuri
Găuri, verb
Sinonime: a borti, a composta, a pătrunde, a perfora, a potricăli, a scobi, a sfredeli, a sfredeluşi, a sparge, a străpunge, (învechit şi regional) a petrece, (Moldova şi Bucovina) a borteli, (Oltenia) a răzbici, (prin Banat) a butori, (prin vestul Transilvaniei) a sclidiri, (regional) a găuni; (reflexiv) a se caria, a se strica.  
 
Găurică
Găurică, substantiv
Sinonime: găurea, găurice, (Moldova şi Bucovina) borticică.  
 
Găurice
Găurice, substantiv
Sinonime: găurea, găurică; (argou) vagin.  
 
Găurire
Găurire, substantiv
Sinonime: compostare, forare, găurit, perforare, perforat, perforaţie, rupere, scobire, scobit, sfredelire, sfredelit, spargere, străpungere, străpuns, (Moldova şi Bucovina) bortelire, (regional) găunire.  
 
Găurit
Găurit, adjectiv
Sinonime: cariat, perforat, scobit, sfredelit, spart, străpuns, zdrenţuit, (învechit şi regional) potricălit, (Moldova şi Bucovina) bortelit, bortit.

Găurit, substantiv
Sinonime: găurire.  
 
Găuritură
Găuritură, substantiv
Sinonime: deschizătură, gaură.  
 
Găuros
Găuros, adjectiv (regional)
Sinonime: găunos, găuricios, poros.  
 

Bivol
Bivol, substantiv masculin
Sinonime: animal, bou, bour, bubalină, bufal, cafer, gaur, malac, vită, (învechit) bibol, (învechit) bihol, (învechit) bihul, (învechit) biol; (figurat, depreciativ) matahală.  
 
Bortă
Bortă, substantiv feminin (regional)
Sinonime: gaură, scorbură, groapă, vizuină.  
 
Borteli
Borteli, verb (regional)
Sinonime: a găuri, a sfredeli, a perfora, a face gaură, (Moldova) a borti.  
 
Breşă
Breşă, substantiv feminin
Sinonime: deschidere, spărtură, gaură, fisură, străpungere, trecere, pasaj, bortă; falie.  
 
Caria
Caria, verb
Sinonime: a se găuri, a se strica, a se roade, a se măcina, a se pulveriza, a se fărâmiţa.  
 
Carie
Carie, substantiv feminin
Sinonime: gaură, spărtură.  
 
Cavernă
Cavernă, substantiv feminin
Sinonime: peşteră, hrubă, cavitate, catacombă, grotă; (medical) plagă, rană, gaură.  
 
Cavitate
Cavitate, substantiv feminin
Sinonime: gaură, adâncitură, spărtură, scobitură.  
 
Ciurui
Ciurui, verb
Sinonime: a cerne, a trece prin ciur; a găuri, a perfora, a străpunge.  
 
Crăpătură
Crăpătură, substantiv feminin
Sinonime: căscătură, ciobitură, ciocnitură, crachelură, crăpare, crăpăturică, crestătură, crevasă, deschizătură, despicătură, diaclază, fantă, fisură, gaură, gelivură, incizură, întredeschidere, întredeschizătură, lezardă, plesnitură, riz, ruptură, săpătură, scizură, spărtură, spintecătură, tăietură, (învechit) spărgătură, (învechit) spărsătură, (regional) hârtop, (regional) pleasnă, (regional) ștezură, (variantă) crepătură.  
 
Deschidere
Deschidere, substantiv feminin
Sinonime: acces, breșă, ieșire, intrare, spaţiu, perspectivă, despicătură, crăpătură, desfacere, descuiere, căscare, căscat, destupare, spargere, crăpare, despicare, plesnire, deschizătură, deșirare, orificiu, gaură, distanță, ecart, ecartament, descoperire; (deschidere geologică) afloriment; exordiu, inaugurare, începere, preliminar; acceptare, receptivitate, toleranță.

Deșchidere, substantiv
Sinonime: (popular) deschidere.  
 
Fora
Fora, verb
Sinonime: a găuri, a perfora, a săpa, a sonda, a trepana.  
 
Foraj
Foraj, substantiv neutru
Sinonime: abataj, extracție, forare, forat, găurire, săpare, sondaj, sondare; gaură de sondă.  
 
Frântură
Frântură, substantiv feminin
Sinonime: bucată, crâmpei, fărâmă, fracțiune, fragment, frângere, parte, porţiune; blenoragie, fractură, gaură, gonoree, ruptură, spărtură.  
 
Găunos (găunoasă)
Găunos (găunoasă), adjectiv
Sinonime: buturos, cariat, chitrofor, fără miez, găurit, gol, scobit, scorburos, sec, stricat, (figurat) lipsit de caracter, (figurat) nevaloros, (învechit și regional) scorboroșit, (rar) deșert, (regional) bortos, (regional) boșturos, (regional) budugănios, (regional) buștihos, (regional) corobăios, (regional) corobănos, (regional) scrobos, (regional) stupos.  
 
Găvan
Găvan, substantiv neutru
Sinonime: adâncitură, cavitate, coastă, crov, dâmb, deluşor, dolmă, gaură, hău, movilă, orbită, prăpastie, scobitură; blid, borcan, chisea, farfuriuță, lingură, polonic, scafă, strachină.  
 
Gol
Gol, substantiv neutru
Sinonime: cavitate, gaură, lacună, lipsă, loc lipsit de așezări, loc lipsit de vegetație, spațiu liber, vid.  
 
Groapă
Groapă, substantiv feminin
Sinonime: adâncitură, gaură, mormânt, puț, râpă, scobitură, scufundătură, surpătură, șanț, (învechit) foasă, (învechit) hambar în pământ, (Moldova şi Bucovina) bortă; (geografie) (groapă abisală) depresiune oceanică, fosă abisală.  
 
Gură
Gură, substantiv feminin
Sinonime: afirmaţie, bot, buză, ceartă, chei, clanţă, clobanț, clonț, cuvânt, declaraţie, decolteu, deschidere, deschizătură, dușcă, fleancă, fofelniță, gaură, gălăgie, gât, gâtlej, glas, grai, hanță, harță, îmbucătură, înghiţitură, lamă, (Moldova şi Bucovina) leoapă, leoarbă, mal, margine, mărturisire, meliță, moară, muzicuță, ochi, orificiu, papagal, pas, persoană (care trebuie întreținută), plisc, pupăză, răscroială, râșniță, rât, relatare, sărut, sărutare, scandal, sfadă, sorbitură, spusă, strâmtoare, strigăt, tăiş, trombon, țarcă, țipăt, vad, vorbă, vorbitor, zisă, (argou) mestecău, (argou) muie, (Banat şi Transilvania) flit, (botanică) (gura-lupului) (regional) colțul-lupului; (gură căscată) gură-cască, cască-gură; (învechit) rost, (plural) buze, (regional) mordă, (regional) pieptar.  
 
Orificiu
Orificiu, substantiv neutru
Sinonime: deschidere, gaură, bortă.  
 
Perfora
Perfora, verb
Sinonime: a composta, a găuri, a penetra, a poansona, a scobi, a sfredeli, a sparge, a străpunge, a taroda, a transpersa, a traversa, a trece prin, (învechit și regional) a petrece, (învechit și regional) a potricăli, (Moldova și Bucovina) a borteli, (Oltenia) a răzbici, (prin Banat) a butori, (prin Transilvania) a sclidiri, (regional) a borti, (regional) a găuni, (regional) a sfredeluși.  
 
Petrece
Petrece, verb
Sinonime: a (se) trece, a avea loc, a (se) băga, a cerne, a chefui, a colinda, a conduce, a cutreiera, a da, a dăinui, a deceda, a se deplasa, a desface, a dispărea, a se duce, a dura, a exista, a face treacă, a fi, a găuri, a introduce, a împlânta, a se încheia, a îndura, a înfige, a se îngălbeni, a însoţi, a întovărăşi, a leșina, a se menține, a muri, a muta, a se ofili, a parcurge, a se păli, a se păstra, a pătimi, a pătrunde, a păți, a perfora, a perinda, a perpetua, a persista, a pieri, a plasa, a se prăpădi, a răbda, a rămâne, a răposa, a răsfoi, a scobi, a scurge, a se afla, a se amuza, a se bucura, a se cheltui, a se consuma, a se desfăşura, a se desfăta, a se disputa, a se distra, a se întâmpla, a se produce, a se sfârși, a se termina, a se veseli, a sfredeli, a sta, a străbate, a strămuta, a străpunge, a se succeda, a suferi, a suporta, a trage, a trăi, a ține, a urma, a se usca, a vântura, a vârî, a se veșteji, a vieţui, a vinde, a vizita, a-și duce viața, a-și umple timpul.  
 
Răsuflătoare
Răsuflătoare, substantiv feminin
Sinonime: scurgere, aerisire; (figurat) gaură, bortă.  
 
Scafă
Scafă, substantiv feminin
Sinonime: căuş, găvan; albie, carapace, căpăţână, ceaşcă, craniu, cupă, curs, cutie craniană, disc, hârcă, matcă, pahar, platou, scăfârlie, taler, talger, tas, teică, tigvă, ţeastă, ţest, vad.

Scafa, verb
Sinonime: (învechit) a scobi cu dalta, a găuri; a cizela.  
 
Scobi
Scobi, verb
Sinonime: a găuri, a săpa, a tăia, a ciopli, a sculpta, a grava.  
 
Scobitură
Scobitură, substantiv feminin
Sinonime: gaură, cavitate, adâncitură.  
 
Scorbură
Scorbură, substantiv feminin
Sinonime: cavitate, gaură, scobitură, văgăună.  
 
Sfredeli
Sfredeli, verb
Sinonime: a găuri, a perfora; (figurat) a pătrunde, a străbate, a trece.  
 
Sparge
Sparge, verb
Sinonime: a crăpa, a sfărâma, a rupe, a ciobi, a plesni, a găuri; a despica, a tăia, a distruge, a nărui, a nimici; a jefui, a fura, a prăda; (figurat) a se termina, a se sfârşi, a se încheia, a se stinge; (figurat, învechit) a birui, a înfrânge, a zdrobi, a pune pe fugă, a împrăştia, a goni.  
 
Spărtură
Spărtură, substantiv feminin
Sinonime: crăpătură, gaură, despicătură; fărâmătură, ciob, hârb, frântură, ruptură; (figurat) disensiune, dezbinare, conflict, ceartă.  
 
Străpunge
Străpunge, verb
Sinonime: a perfora, a găuri; a trece, a străbate, a pătrunde.  
 
Por (pori)
Por (pori), substantiv masculin
Sinonime: fisură, gaură, interstițiu, orificiu, ostium, (botanică) hidatodă.  
 
Ajur
Ajur, substantiv
Sinonime: ceabac, șabac, (tehnică) traforaj.

Ajur, adverb
Sinonime: cu broderie, cu găurele, străvăzător.  
 
Apertură
Apertură, substantiv
Sinonime: deschidere, deschizătură, ecartament, gaură, orificiu, unghiulaţie.  
 
Butori
Butori, verb
Sinonime: a găuri, a perfora, a scobi, a sfredeli, a străpunge.  
 
Cariat
Cariat, adjectiv
Sinonime: găunos, găurit, stricat, (învechit şi regional) scorboroşit, scorburos.  
 
Composta
Composta, verb
Sinonime: a găuri, a perfora.  
 
Compostare
Compostare, substantiv
Sinonime: găurire, perforare.  
 
Copcă
Copcă, substantiv
Sinonime: agrafă, bară, capsă, cataramă, clemă, coftă, gaură, ochi, salt, săritură, scoabă, scobitură, spărtură, traversă, (Moldova) produșcă, (prin Moldova) știoalnă, (prin Muntenia) scorbură, (regional) beucă, (regional) burduf, (regional) copce, (regional) copcie, (regional) produf, (regional) sponcă, (regional) toană, (regional) vad.  
 
Deschizătură
Deschizătură, substantiv
Sinonime: deschidere, ecart, gaură, orificiu, (livresc) apertură, (Moldova) bortă, căscătură, spărtură.  
 
Excavaţie
Excavaţie, substantiv
Sinonime: excavare, evidare, săpătură, terasament; cavernă, cavitate, crater, fosă, gaură, grotă, hipogeu, puț, subteran, tranșeu.  
 
Flenduri
Flenduri, verb
Sinonime: a găuri, a rupe, a sfâşia, a uza, a zdrenţui.  
 
Găunire
Găunire, substantiv
Sinonime: găurire, găurit, perforare, perforat, perforaţie, scobire, scobit, sfredelire, sfredelit, străpungere, străpuns.  
 
Fosă
Fosă, substantiv
Sinonime: alveolă, anfractuozitate, cavernă, cavitate, crater, excavație, gaură, nișă, tranșeu; (geografie) (fosă abisală) depresiune oceanică, groapă abisală.  
 
Găună
Găună, substantiv
Sinonime: (regional) gaură în pământ.  
 
Găuni
Găuni, verb
Sinonime: a găuri, a perfora, a scobi, a sfredeli, a străpunge.  
 
Găunoşitură
Găunoşitură, substantiv
Sinonime: gaură, găunoșătură, scobitură, scorbură.  
 
Gropiţă
Gropiţă, substantiv
Sinonime: adâncitură, fosetă, gaură, groapă (mică), gropuşoară, (învechit) mormânt.  
 
Bovină
Bovină, substantiv
Sinonime: (zoologie) bizon, bou, bovidă, bufal, gaial, gaur, iac, taur, vacă, yak, zebu; (figurat) prost.  
 
Scăpău
Scăpău, substantiv
Sinonime: alunecuș, gaură de scăpare, ieșire; neglijare, omisiune, omitere, trecere cu vederea; căcat, excrement, (la plural) fecale.  
 
Poansona
Poansona, verb
Sinonime: a composta, a găuri, a grava, a marca, a perfora, a transpersa.  
 
Perforaţie
Perforaţie, substantiv
Sinonime: breșă, deschizătură, excavație, gaură, găurire, orificiu, penetrație, perforare, poansonaj, por, (variantă) perforațiune.  
 
Perforaj
Perforaj, substantiv
Sinonime: găurire, perforare, poansonaj, tarodare, transpersare.  
 
Anfractuozitate
Anfractuozitate, substantiv
Sinonime: alveolă, cavernă, cavitate, concavitate, crevasă, eșancrură, excavație, gaură, groapă, sinuozitate.  
 
Scorbelitură
Scorbelitură, substantiv (învechit și regional)
Sinonime: adâncătură, adâncitură, cufundătură, gaură, scobitură, scufundătură; scrijeleală, scrijelire, scrijelit, scrijelitură; (variantă) (regional) scobelitură.  
 
Perforat
Perforat, substantiv
Sinonime: găurire, perforare.

Perforat, adjectiv
Sinonime: găurit, străpuns.  
 
Perforare
Perforare, substantiv
Sinonime: compostare, excavare, excavație, găurire, găurit, penetrație, perforaj, perforat, perforație, perforațiune, poansonaj, poansonare, scobire, scobit, sfredelire, sfredelit, străpungere, străpuns, terebrație, (Moldova și Bucovina) bortelire, (regional) găunire.  
 
Terebrație
Terebrație, substantiv
Sinonime: găurire, perforație, sfredelire, (variantă) terebrațiune.  
 
Sfredelitură
Sfredelitură, substantiv
Sinonime: buclă, cârlionț, creț, inel, ondulație, ondulă, val, zuluf; adâncitură, gaură, scobitură.  
 
Scurmătură
Scurmătură, substantiv
Sinonime: gaură (prin scurmare), groapă (prin scurmare), râcâială, râcâit, râcâitură, scormonire, scurmare, (învechit) scociorâre, (învechit) scociorât.  
 
Spargere
Spargere, substantiv
Sinonime: ciobire, ciobit, ciocnire, crăpare, crăpat, deschidere, despicare, despicat, dezbinare, disensiune, distrugere, erupție, explodare, fisurare, fisurat, forțare, furt, găurire, împrăștiere, încetare, înfrângere, învingere, jefuire, neînțelegere, nimicire, plesnire, plesnit, pocnire, risipire, rupere, scindare, sfărâmare, sfârșit, spart, spintecare, spintecat, străpungere, stricare, tăiat, tăiere, terminare, violare, vulcanism, zdrobire.  
 
Hârzobat
Hârzobat, adjectiv (regional)
Sinonime: desfăcut, găurit, rău croit.  
 
Urcelnic
Urcelnic, substantiv (regional)
Sinonime: gaură de scăpare, scăpău.  
 
Potricălit
Potricălit, adjectiv (învechit și regional)
Sinonime: găurit, perforat, scobit, sfredelit, străpuns, (regional) bortelit.  
 
Scorbi
Scorbi, verb (învechit)
Sinonime: a găuri.  
 
Potricăli
Potricăli, verb (învechit și regional)
Sinonime: a distruge, a face găuri (cu potricala), a găuri, a nimici, a perfora, a prăpădi, a preduci, a scobi, a sfredeli, a străpunge, (variantă) a potrocăli.  
 
Prelucă
Prelucă, substantiv (regional)
Sinonime: crâng, despicătură, gaură, imaș, izlaz, luncă, pășune, poiană (mică), rariște, scobitură, spărtură, staul, vale, vâlcea, zăvoi, (învechit) preluce, (regional) lucină.  
 
Stricat (stricată)
Stricat (stricată), adjectiv
Sinonime: acrit, acru, alterat, avariat, becisnic, bolnav, cariat, certat, contrafăcut, corupt, dărăpănat, decăzut, defect, defectat, defectuos, deformat, degradat, denaturat, depravat, deranjat, dereglat, descompus, desfăcut, desfrânat, destrăbălat, deteriorat, dezmățat, falsificat, fermentat, forțat, găunos, găurit, greșit, hârbuit, hodorogit, imoral, incorect, împuțit, înăcrit, învechit, măcinat, mâniat, mutilat, necorect, nerușinat, paradit, părăginit, pervertit, pocit, poluat, ponosit, prăpădit, prost, rablagit, rău, rânced, ros, ruinat, rupt, scâlciat, schilod, schilodit, schimonosit, spart, spălăcit, stătut, stâlcit, stropșit, supărat, șters, tocit, uzat, vătămat, viciat, vicios, (figurat) schingiuit, (învechit și popular) searbăd, (învechit și regional) rușinat, (învechit și regional) scorboroșit, (învechit și regional) scorburos, (învechit) aselghicesc, (învechit) demoralizat, (învechit) preacurvar, (învechit) preacurvitor, (învechit) spurcat, (livresc) libertin, (Moldova) hrentuit, (popular și familiar) parșiv, (popular) curvar, (popular) deșucheat, (prin Maramureș) scopt, (rar) deșănțat, (rar) detracat, (rar) răblărit, (rar) smintit, (regional și familiar) părăduit, (regional) mocnit, (regional) răntuit, (regional) sărbezit, (regional) șucheat, (regional) teșmenit.  
 
Nară (nări)
Nară (nări), substantiv
Sinonime: fosă nazală, gaura nasului, narină, orificiu nazal, (învechit și regional) nas, (nară internă) coană, (popular) bour, (reg) nărtiță, (regional) gurgui, (regional) nare.  
 
Hudă
Hudă, substantiv (regional)
Sinonime: ascunzătoare, carie, deschizătură, gaură, mină, nară, ocnă, perforație, spărtură, uliță, (regional) casă, (regional) hudiță, (regional) hudră.  
 
Hornoi
Hornoi, substantiv (regional)
Sinonime: ascunzătoare, coș (la casă), firidă, gaură, (regional) horneț, (variantă) horloi, (variantă) hurloi, (variantă) hurlou, (variantă) urloi.  
 
Zdrenţos
Zdrenţos, adjectiv
Sinonime: flenduros, găurit, rupt, sfâșiat, uzat, zdrențăros, zdrențuit, (învechit) strămțos, (regional) jărchinos, (variantă) drențos, (variantă) stremțos.  
 
Forună
Forună, substantiv (regional)
Sinonime: coș, gaură (de fum); cuptor, sobă (de cărămidă).  
 
Sfâşietură
Sfâşietură, substantiv
Sinonime: gaură, ruptură, sfâșiere, spintecătură, zdreanță, (învechit) spărtură.  
 
Găunoșit
Găunoșit, adjectiv
Sinonime: găunos, găunoșat, găurit, plin de găuri.  
 
Sfâșiat
Sfâșiat, adjectiv
Sinonime: ferfenițit, găurit, hărtănit, rupt, sfârtecat, sfârticat, spintecat, uzat, zdrențăros, zdrențuit, (figurat) întristat, (figurat) mâhnit, (învechit și regional) mursecat, (învechit și regional) spârcuit, (învechit) sfâșiet, (învechit) spart, (popular și familiar) ferfenițos, (popular) zdrențos, (regional) peticit.  
 
Scobit
Scobit, adjectiv
Sinonime: adâncit, cizelat, concav, găurit, găvănos, gravat, perforat, sculptat, sfredelit, străpuns, (învechit și regional) potricălit, (învechit) găvănat, (regional) bortelit, (regional) bortit, (regional) dovâncat, (regional) scopit.

Scobit, substantiv
Sinonime: găurire, găurit, perforare, perforat, perforație, scobire, sfredelire, sfredelit, străpungere, străpuns, (învechit) sculptat, (Moldova) bortelire, (regional) găunire.  
 
Scobire
Scobire, substantiv
Sinonime: excavare, găurire, găurit, perforare, perforat, perforație, scobit, scobitură, scormonire, scotocire, sfredelire, sfredelit, străpungere, străpuns, (învechit) scorburire, (minerit) havaj, (minerit) havare, (Moldova) bortelire, (regional) găunire.  
 
Bruceală
Bruceală, substantiv
Sinonime: ațâțare, bătaie, ghiontire, îndemnare, înghiontire, lovire, păruială; (agricultură) găurire, găurit.  
 
Suhăci
Suhăci, verb (regional)
Sinonime: a găuri (cu sula), (despre pipă) a destupa.  
 
Boraci
Boraci, substantiv
Sinonime: bormașin, bormașină, mașină de găurit.  
 
Bormașină
Bormașină, substantiv
Sinonime: mașină de găurit, (regional) sfredel cu șorof, (variantă) bormașin.  
 
Cări
Cări, verb (învechit)
Sinonime: a caria, a găuri, a mânca, a roade.  
 
Burghiere
Burghiere, substantiv
Sinonime: (tehnică) găurire, găurit, sfredelire, sfredelit.  
 
Sfredelire
Sfredelire, substantiv
Sinonime: burghiere, examinare atentă, găurire, găurit, măsurare, observare, perforare, perforat, perforație, scobire, scobit, scormonire, scrutare, sfredeleală, sfredelit, străbatere, străpungere, străpuns, terebrație, terebrațiune, trepanare, (Moldova și Bucovina) bortelire, (regional) găunire, (regional) strungălire.  
 
Strungăli
Strungăli, verb (regional)
Sinonime: a găuri, a perfora, a sfredeli.  
 
Bortelire
Bortelire, substantiv (regional)
Sinonime: găurire, găurit, perforare, perforat, perforație, scobire, scobit, sfredelire, sfredelit, străbatere, străpungere, străpuns, (învechit și regional) potricălire, (rar) sfredeleală, (regional) butorire, (regional) sfredelușire, (variantă) bortilire.  
 
Bortelit
Bortelit, adjectiv (regional)
Sinonime: găurit, perforat, scobit, sfredelit, străpuns, (învechit și regional) potricălit, (regional) bortit, (regional) sfredelușit, (variantă) bortilit.

Bortelit, substantiv (regional)
Sinonime: găurit, (regional) bortelire, (variantă) bortilit.  
 
Burtucă
Burtucă, substantiv (regional)
Sinonime: copcă, gaură, (variantă) burtucan.  
 
Spărsătură
Spărsătură, substantiv (învechit)
Sinonime: ciobitură, ciocnitură, crăpătură, deschizătură, fisură, gaură, plesnitură, ruptură, spargere, spart, spărtură.  
 
Gaial
Gaial, substantiv
Sinonime: (zoologie) gaur domesticit.  
 
Pușticat
Pușticat, adjectiv (regional)
Sinonime: găurit, spart.  
 
Sclidiri
Sclidiri, verb (regional)
Sinonime: a găuri, a perfora, a scobi, a sfredeli, a străpunge, (variantă) a slidiri, (variantă) a strighili.  
 
Sclidirire
Sclidirire, substantiv (regional)
Sinonime: găurire, găurit, perforaj, perforare, perforat, perforație, scobire, străpungere.  
 
Sclidiritură
Sclidiritură, substantiv (regional)
Sinonime: gaură, găuritură, sfredelitură.  
 
Sgău
Sgău, substantiv (învechit)
Sinonime: concavitate, gaură, matrice, sân, uter, (variantă) zgău.  
 
Ocheat
Ocheat, adjectiv (regional)
Sinonime: cu găuri, găurit, necinstit.  
 
 


Copyright © din 2011 Dictoo.eu | Toate drepturile rezervate
Folosirea acestui site implică acceptul d-voastră pentru utilizarea
cookie-urilor furnizate de terțe părți (AdSense, Statcounter, Facebook, etc).
Despre cookie

RSS


Meniu
Dictoo.eu
Dictoo.eu
Dictoo
Dicționar