Ieşi
Ieşi, verb
Sinonime: a pleca, a se duce; a rezulta, a reieşi, a decurge, a izvorî, a urma; a se ivi, a apărea, a răsări, a creşte; a se decolora, a se spălăci; a ajunge, a se face, a deveni.  
 
Ieșind
Ieșind, substantiv
Sinonime: ieșitură, proeminență, protuberanță, ridicătură, (învechit) scosătură, (învechit) scoțătură, (regional) bolfă.  
 
Ieşire
Ieșire, substantiv feminin
Sinonime: anulare, apariție, atac, critică violentă, decolorare, eliberare, exit, ieșitor, ieșitură, invectivă, liberare, năvală, output, plecare, plimbare, poartă, portieră, publicare, purgație, răsărire, scaun, scăpare, spălăcire, ștergere, ușă, (figurat) dezlegare, (figurat) soluție, (învechit) cheltuire, (învechit) consecință, (învechit) dispariție, (învechit) părăsire, (învechit) purgare, (învechit) rămas-bun, (învechit) rezultat, (învechit) sfârșit, (învechit; despre ființe) origine, (rar) ieșit.  
 
Ieşit (ieșită)
Ieşit (ieșită), adjectiv
Sinonime: proeminent, reliefat; decolorat, spălăcit.  
 
Ieşitoare
Ieşitoare, substantiv
Sinonime: closet, toaletă, vece.  
 
Ieşitură
Ieşitură, substantiv (învechit)
Sinonime: ieșind, plimbare, proeminență, protuberanță, ridicătură, (arhitectură) redan, (învechit) consecință, (învechit) dispariție, (învechit) părăsire, (învechit) plecare, (învechit) rămas-bun, (învechit) rezultat, (învechit) scosătură, (învechit) scoțătură, (învechit) sfârșit, (învechit; contabilitate) cheltuire, (rar) ieșire, (regional) bolfă.  
 

Alege
Alege, verb
Sinonime: a selecta, a selecţiona, a reţine, a prefera, a da întâietate; a distinge, a deosebi, a discerne; a vota, a delega; a broda, a coase la gherghef; (reflexiv) a ieşi la iveală, a sfârşi, a se încheia (într-un fel), a adopta, a decide, a desemna, a opta, a tria.  
 
Apărea
Apărea, verb
Sinonime: a se arăta, a se ivi, a ieşi la lumină, a răsări, a (se) naște, a se detașa, a se produce, a se profila.  
 
Arhaic (arhaică)
Arhaic (arhaică), adjectiv
Sinonime: învechit, din trecut, depăşit, ieşit din uz, primitiv, perimat, anacronic, antic, demodat, desuet.  
 
Birui
Birui, verb
Sinonime: a învinge, a câștiga, a triumfa, a izbândi, a obţine victoria, a supune, a răpune, a înfrânge, a zdrobi, a nimici, a copleşi; a răzbi, a răzbate, a ieşi la liman, a izbuti, a scoate la capăt.  
 
Bizar (bizară)
Bizar (bizară), adjectiv
Sinonime: abracadabrant, anormal, baroc, ciudat, deconcertant, fantezist, grotesc, nebunesc, straniu, extravagant, excentric, curios, ieşit din comun, neobişnuit, sucit, cu manii, paradoxal.  
 
Bovindou
Bovindou, substantiv neutru
Sinonime: nişă, firidă, scobitură, intrând, ieşitură (pe faţada unei clădiri).  
 
Brodi
Brodi, verb
Sinonime: a o nimeri, a o găsi; a izbuti, a o scoate la capăt, a ieşi din încurcătură; (reflexiv) a se întâmpla, a se găsi întâmplător, a se nimeri, a fi de faţă; a pune la cale (ceva), a aranja, a urzi, a potrivi.  
 
Caduc (caducă)
Caduc (caducă), adjectiv
Sinonime: trecător, efemer, perisabil; demodat, depăşit, desuet, învechit, netrainic, perimat, vechi, obsolet, ieșit din uz.  
 
Ciudat (ciudată)
Ciudat (ciudată), adjectiv
Sinonime: curios, straniu, bizar, ieşit din comun, extravagant, neobişnuit; sucit, cu manii.  
 
Decolorat (decolorată)
Decolorat (decolorată), adjectiv
Sinonime: şters, palid, fără culoare, spălăcit, (regional) spălat, spălătocit, spălătuit, (figurat) ieşit.  
 
Demoda
Demoda, verb
Sinonime: a se învechi, a se perima, a ieşi din uz.  
 
Deosebit (deosebită)
Deosebit (deosebită), adjectiv
Sinonime: diferit, felurit, eterogen, variat, divers, osebit; extraordinar, nemaipomenit, însemnat, ieşit din comun.  
 
Deraia
Deraia, verb
Sinonime: a ieşi din drum; (figurat) a înnebuni, a se sminti, a divaga, a bate câmpii, a devia.  
 
Derapa
Derapa, verb
Sinonime: a aluneca, a se deplasa, a ieşi din drum.  
 
Deschidere
Deschidere, substantiv feminin
Sinonime: acces, breșă, ieșire, intrare, spaţiu, perspectivă, despicătură, crăpătură, desfacere, descuiere, căscare, căscat, destupare, spargere, crăpare, despicare, plesnire, deschizătură, deșirare, orificiu, gaură, distanță, ecart, ecartament, descoperire; (deschidere geologică) afloriment; exordiu, inaugurare, începere, preliminar; acceptare, receptivitate, toleranță.

Deșchidere, substantiv
Sinonime: (popular) deschidere.  
 
Desena
Desena, verb
Sinonime: a creiona, a grava, a picta, a reprezenta, a reproduce, a trasa; (reflexiv) a apărea, a ieşi în evidenţă, a accentua; a se profila, a se contura; (figurat, rar) a schiţa, a contura, a închipui.  
 
Desţeleni
Desţeleni, verb
Sinonime: a desfunda; a ara adânc, a cultiva, (învechit şi regional) a ogorî; a ieși din rădăcini.  
 
Desuet (desuetă)
Desuet (desuetă), adjectiv
Sinonime: necorespunzător, învechit, perimat, ieşit din uz.  
 
Deveni
Deveni, verb
Sinonime: a se face, a se preface, a se transforma, a ajunge, (prin Transilvania) a apuca, a ieşi.  
 
Disloca
Disloca, verb
Sinonime: a strămuta, a (se) deplasa, a (se) urni, a (se) mișca din loc, a aluneca; a (se) desprinde; a (se) luxa, a (se) scrânti, a ieși din articulație, a se dezarticula; a dezlocui.  
 
Elibera
Elibera, verb
Sinonime: a dezrobi, a izbăvi, a descătuşa, a scăpa, a emancipa; a fi lăsat la vatră, a (se) slobozi, a (se) volnici; a desărcina, a scoate, a destitui, a exclude, a îndepărta, a da afară (dintr-o funcţie); a da, a preda, a înmâna, a emite, a livra, a distribui, a libera, a salva, (popular) a mântui, (învechit) a apuca, a ierta, a ieşi, a desprinde, a desface, a debloca, a evacua.  
 
Emancipare
Emancipare, substantiv feminin
Sinonime: dezrobire, eliberare, emancipat, emancipație, independență, liberare, manumisiune, (figurat) descătușare, (figurat) evadare, (figurat) ieșire de sub dominație, (învechit si popular) mântuire, (învechit și regional) slobozenie, (învechit) desrobire, (învechit) slobozie, (învechit) volnicire, (popular) slobozire.  
 
Enerva
Enerva, verb
Sinonime: a (se) irita, a-şi ieşi din fire, a (se) înfuria, a-şi ieşi din pepeni, a-şi ieşi din ţâţâni (balamale), a (se) supăra, a (se) surescita, a aţâţa, a întărâta, a indispune, a-şi pierde cumpătul, a călca pe nervi, a sâcâi, a-și ieși din sărite, a agasa, a necăji, a plictisi, (livresc) a tracasa, (popular) a ciudi, a zădărî, (regional) a zăhătui, (Moldova) a chihăi, (Banat) a zăgălui, (Moldova şi Bucovina) a zăhăi, (învechit) a scârbi, (popular, la figurat) a ardeia, (regional, la figurat) a scociorî.  
 
Exaltat (exaltată)
Exaltat (exaltată), adjectiv
Sinonime: entuziasmat, înflăcărat, aprins, însufleţit, ieşit din minţi, nebun, smintit, zăpăcit, ţicnit, surescitat.  
 
Exploda
Exploda, verb
Sinonime: a face explozie, a detona; a se sfărâma, a se zdrobi, a împroşca; (figurat) a răbufni, a izbucni, a-şi pierde răbdarea, a-şi pierde cumpătul, a-şi ieşi din pepeni, a-i sări muştarul.  
 
Fundătură
Fundătură, substantiv feminin
Sinonime: alee, drum fără ieșire, fundac, înfundătură.  
 
Genial (genială)
Genial (genială), adjectiv
Sinonime: de geniu, excepţional, formidabil, fără egal, ieşit din comun.  
 
Germina
Germina, verb
Sinonime: a apărea, a da germen, a ieşi, a începe se dezvolte, a începe un ciclu nou de vegetație, a încolţi, a miji, a prinde viaţă, a răsări, a se naşte.  
 
Groaznic (groaznică)
Groaznic (groaznică), adjectiv
Sinonime: abominabil, atroce, colosal, cumplit, dezgustător, extraordinar, fenomenal, formidabil, grozav, infernal, înfiorător, înfricoşător, îngrozitor, înspăimântător, năprasnic, oribil, sinistru, strașnic, teribil, turbat, urât, (figurat) îndrăcit, (învechit şi popular) spăimântător, (învechit) spăimântos, (popular) spăimos, (Transilvania) pogan; (și adverbial) extrem de, foarte, ieșit din comun, mult, tare.  
 
Grozav
Grozav, adverb
Sinonime: amarnic, extraordinar, extrem de, foarte, ieșit din comun, mult, sfâşietor, strașnic, tare, teribil.  
 
Inexplicabil (inexplicabilă)
Inexplicabil (inexplicabilă), adjectiv
Sinonime: abracadabrant, anormal, bizar, ciudat, curios, de neexplicat, enigmatic, excentric, extravagant, fantasmagoric, fantezist, ieșit din comun, incomprehensibil, ininteligibil, insolit, irațional, misterios, năstrușnic, neexplicabil, neînțeles, neobișnuit, original, paradoxal, singular, straniu, (familiar și figurat) fâstichiu, (familiar și figurat) întors, (familiar și figurat) sucit, (familiar și figurat) trăsnit, (familiar) sanchiu, (figurat) impenetrabil, (grecism învechit) paraxin, (învechit) ciudos, (Moldova) deșănțat, (popular) pidosnic, (popular) pocit, (popular) poznaș, (rar) străin, (Transilvania, Banat și Oltenia) șod.  
 
Interesant (interesantă)
Interesant (interesantă), adjectiv
Sinonime: atrăgător, captivant, atracţios; neobişnuit, ciudat, ieşit din comun.  
 
Izbucni
Izbucni, verb
Sinonime: a erupe, a ţâşni, a stropi, a împroşca, a răbufni, a năvăli; (figurat) a exploda, a-și ieşi din fire, a-şi pierde răbdarea.  
 
Izvorî
Izvorî, verb
Sinonime: a ţâşni, a ieşi; (figurat) a răsări, a se arăta, a se ivi, a apărea; a rezulta, a deriva, a proveni, a decurge.  
 
Învinge
Învinge, verb
Sinonime: a triumfa, a birui, a izbândi; a doborî, a nimici, a distruge, a înlătura, a cuceri, a răpune; a domina, a stăpâni, a prevala; a ieşi la capăt, a isprăvi, a răzbi, a prididi, a reuşi.  
 
Lumina
Lumina, verb
Sinonime: a străluci, a luci, a da lumină, a radia; a iradia; a apărea, a se ivi, a se înfiripa, a ieşi; a clarifica, a limpezi, a elucida; (figurat) a educa, a instrui, a cultiva, a informa; a înveseli, a bucura, a însenina, a desfăta.

Lumină, substantiv feminin
Sinonime: (figurat) strălucire, înseninare, claritate; (popular) lumânare, sfeşnic; (figurat) învăţătură, instruire, cultură, înţelepciune; limpezire, elucidare, clarificare.  
 
Memorabil (memorabilă)
Memorabil (memorabilă), adjectiv
Sinonime: ieşit din comun, important, însemnat, deosebit, marcant, remarcabil.  
 
Miji
Miji, verb
Sinonime: a apărea, a se ivi, a licări, a se arăta, a ieşi la iveală; a răsădi, a încolţi, a da colţ, a înmuguri; (despre ochi) a îngusta, a întredeschide.  
 
Necăji
Necăji, verb
Sinonime: a supăra, a amărî, a mânia, a înfuria, a mâhni, a întrista; (figurat) a face sânge rău, a sâcâi, a cicăli, a tachina, a şicana, a întărâta, a hârjoni; (reflexiv) a se enerva, a se înfuria, a se irita, a-şi ieşi din fire, a (-i) sări muştarul; (reflexiv) a-şi da osteneala, a se trudi, a se sili, a se osteni, a se căzni, a se strădui.  
 
Nemaivăzut (nemaivăzută)
Nemaivăzut (nemaivăzută), adjectiv
Sinonime: colosal, enorm, excepțional, extraordinar, fabulos, fantastic, fără precedent, fenomenal, formidabil, gigantic, grozav, ieșit din comun, imens, infinit, neauzit, nebun, negrăit, neînchipuit, nemaiauzit, nemaicunoscut, nemaiîntâlnit, nemaipomenit, nesfârșit, nespus, teribil, uimitor, uluitor, unic, uriaș, (figurat) piramidal, (învechit) manin, (învechit) necrezut, (livresc) mirabil.  
 
Ocoli
Ocoli, verb
Sinonime: a înconjura; a împrejmui, a îngrădi; a evita, a se abate, a ieşi din subiect; a umbla brambura, a umbla hai-hui.  
 
Original (originală)
Original (originală), adjectiv
Sinonime: aparte, autentic, bizar, caracteristic, caracterizator, ciudat, deosebit, distinctiv, excentric, excepțional, extraordinar, extravagant, fără pereche, fără seamăn, ieşit din comun, incomparabil, individual, inimitabil, insolit, neasemănat, neasemuit, neauzit, neconformist, necopiat, neimitabil, nemaipomenit, nemaivăzut, neobişnuit, nonconformist, nou, particular, personal, propriu, singular, specific, sui-generis, unic, (învechit) particularnic.  
 
Perimat (perimată)
Perimat (perimată), adjectiv
Sinonime: anacronic, anulat, arhaic, caduc, demodat, depăşit, desuet, ieșit din uz, inactual, invalidat, învechit, neactual, nul, obliterat, obsolet, retardatar, retrograd, revolut, rococo, scos din circulaţie, stins, uzat, vetust; (figurat) prăfuit, răsuflat, (familiar) fumat.  
 
Portiţă
Portiţă, substantiv feminin
Sinonime: uşiţă; (figurat) posibilitate, şansă, ieşire.  
 
Preistoric (preistorică)
Preistoric (preistorică), adjectiv
Sinonime: antediluvian; (figurat) demodat, desuet, ieșit din uz, învechit, perimat, prăfuit, străvechi, vechi, vetust.  
 
Prodigios (prodigioasă)
Prodigios (prodigioasă), adjectiv
Sinonime: amplu, bogat, considerabil, enorm, epustuflant, extraordinar, fabulos, faraminos, fecund, fenomenal, ieșit din comun, imens, nemăsurat, productiv, prolific, uimitor, uluitor, (învechit) etonant.  
 
Proeminenţă
Proeminenţă, substantiv feminin
Sinonime: ridicătură, ieşitură, protuberanță, excrescenţă.  
 
Profila
Profila, verb
Sinonime: a (se) reliefa, a (se) contura, a ieşi în evidenţă.  
 
Răbufni
Răbufni, verb
Sinonime: a ţâşni, a izbucni, a năvăli, a exploda, a-şi ieşi din pepeni, a-i sări muştarul.  
 
Răsări
Răsări, verb
Sinonime: a apărea, a se ivi, a încolţi, a ieşi la lumină, a creşte.  
 
Răzbi
Răzbi, verb
Sinonime: a pătrunde, a răzbate, a trece, a înainta, a-şi face drum, a străbate, a se răspândi, a se strecura; a izbuti, a reuşi, a prididi, a dovedi, a ieşi la liman, a o scoate la capăt; a învinge, a răpune, a înfrânge, a birui, a copleşi, a cuprinde.  
 
Rezulta
Rezulta, verb
Sinonime: a reieşi, a decurge, a ieşi, a urma, a izvorî, a apărea, a proveni, a se trage, a-şi avea originea, a lua naştere; a degaja, a răspândi, a împrăştia, a exala, a emite, a emana.  
 
Rococo
Rococo, adjectiv
Sinonime: (figurat) extravagant, ieşit din comun.  
 
Senzațional (senzațională)
Senzațional (senzațională), adjectiv
Sinonime: impresionant, deosebit, uimitor, formidabil , extraordinar, excepţional, ieşit din comun, de necrezut; neaşteptat, neprevăzut.  
 
Soluţie
Soluţie, substantiv feminin
Sinonime: (figurat) rezolvare, ieșire, dezlegare.  
 
Spumega
Spumega, verb
Sinonime: a face clăbuci, a clocoti, a fierbe; (figurat) a fi furios, a se dezlănţui, a-şi ieşi din sărite.  
 
Straniu (stranie)
Straniu (stranie), adjectiv
Sinonime: ciudat, bizar, neobişnuit, ieşit din comun.  
 
Toaletă
Toaletă, substantiv feminin
Sinonime: abluțiune, costum, curățare, curățire, dichisire, găteală, îmbrăcăminte, împodobire, îngrijire, toaletare, ținută; chiuvetă, closet, coafeză-toaletă, comoditate, lavabou, lavoar, masă de baie, privată, vece, water-closet, (abreviere) WC, (ieșit din uz) cabinet, (învechit) baie, (învechit) ieșitoare, (învechit) retiradă, (popular) latrină, (regional) umblătoare, (Transilvania) budă, (turcism învechit) cheneaf; (ironic) tron.

Toaleta, verb
Sinonime: a curăța, a epura, a face mai estetic, a pompona, a(-și) face toaleta.  
 
Transpira
Transpira, verb
Sinonime: a asuda, a năduşi; (figurat) a se auzi, a se transmite, a reieşi, a se afla, a scăpa (public), a ieşi la suprafaţă; a deveni cunoscut.  
 
Modă (mode)
Modă (mode), substantiv feminin
Sinonime: deprindere, manieră, obicei, preferință; (de modă veche) depășit, demodat, desuet, ieșit din uz.  
 
Afară
Afară, interjecție
Sinonime: ieşi! marş! pleacă!

Afără, substantiv (prin Banat)
Sinonime: afacere.  
 
Caca
Caca, substantiv
Sinonime: excrement, căcat; (figurat) rahat, lipsa mare.

Căca, verb
Sinonime: a defeca, a ieşi; a face lipsa mare.  
 
Căcare
Căcare, substantiv
Sinonime: defecare, defecaţie, ieşire, purgaţie.  
 
Cufureală
Cufureală, substantiv
Sinonime: defecare, defecaţie, diaree, ieşire, purgaţie.  
 
Decolorare
Decolorare, substantiv
Sinonime: ieşire, spălăcire.  
 
Decolora
Decolora, verb
Sinonime: a-și pierde culoarea, a ieşi, a se spălăci, (regional) a se serbezi, a se spălătoci; (figurat) a se șterge, a păli.  
 
Defeca
Defeca, verb
Sinonime: (fiziologie) a ieşi, (popular) a se căca, a se cufuri, a se scârnăvi, a se spârcâi, (regional) a se spurca.  
 
Defecare
Defecare, substantiv
Sinonime: clarificație, defecat, defecaţie, defecațiune, dezalbuminare, evacuație, ieşire, purgaţie, purificație, (eufemistic) scaun, (învechit) purgare, (popular) căcare, (popular) cufureală.  
 
Demodare
Demodare, substantiv
Sinonime: demodat, ieșire din uz, învechire, perimare.  
 
Demodat
Demodat, adjectiv
Sinonime: anacronic, arhaic, caduc, depășit, desuet, ieșit din modă, ieșit din uz, învechit, perimat, retrograd, vechi, (familiar și figurat) fumat, (figurat) antediluvian, (figurat) preistoric, (învechit) obsolet, (livresc) vetust.

Demodat, substantiv
Sinonime: demodare, învechire.  
 
Deputat
Deputat, substantiv
Sinonime: ambasador, emisar, împuternicit, delegat, mandatar, reprezentant, sol, trimis; ales, parlamentar; (politică) (prin Transilvania, ieşit din uz) ablegat.  
 
Dezarticula
Dezarticula, verb
Sinonime: a luxa, a ieși din articulații, a se disloca, a se scrânti, a ieși din încheieturi; (figurat) a se sfărâma, a se spulbera, a se dezagrega; a-și pierde coeziunea, a se dezmembra.  
 
Dezmorţi
Dezmorţi, verb
Sinonime: a se dezgheța; a ieși din starea de inerție, a (se) trezi din starea de pasivitate; a se trezi la viață, a reveni la viață, a face revină la viață; a renaște, a reînvia.  
 
Dispărut
Dispărut, adjectiv
Sinonime: ieșit din câmpul vizual, trecut, pierit; (și cu rol de substantiv) mort.  
 
Eliberare
Eliberare, substantiv
Sinonime: liberare, salvare, scăpare, scoatere, (învechit şi popular) slobozire, (popular) mântuire, (învechit) scăpătură, dezrobire, ieşire, desfacere, desărcinare, descăunare, deblocare, evacuare.  
 
Escapadă
Escapadă, substantiv
Sinonime: aventură, ieșire de scurtă durată.  
 
Eșapa
Eșapa, verb
Sinonime: a scăpa, a ieși.  
 
Necontrolat
Necontrolat, adjectiv
Sinonime: liber, nedirijat, nestăpânit, neverificat, (locuțiune) ieșit din minți.  
 
Gurguia
Gurguia, verb (învechit)
Sinonime: a ascuți, a ieși în evidență, a se fuduli, a se împăuna, a se înălța, a se îngâmfa, a se urca.  
 
Afolat
Afolat, adjectiv
Sinonime: bulversat, ieșit din minți, înfricoșat, înnebunit, înspăimântat, terifiat, terorizat.  
 
Scăpare
Scăpare, substantiv
Sinonime: adăpost, cădere, descotorosire, desfacere, dezbărare, eliberare, evadare, ieşire, inadvertenţă, omisiune, pierdere, salvare, (regional) întrelăsare.  
 
Eminență
Eminență, substantiv
Sinonime: spirit dominant, supremație intelectuală; apofiză, ieșitură, proeminență, protuberanță, tuberozitate; colină, mamelon, monticul; (termen de adresare) excelență, cardinal, prelat.  
 
Scăpău
Scăpău, substantiv
Sinonime: alunecuș, gaură de scăpare, ieșire; neglijare, omisiune, omitere, trecere cu vederea; căcat, excrement, (la plural) fecale.  
 
Output
Output, substantiv
Sinonime: (tehnică) ieșire, element final, produs final.  
 
Scosătură
Scosătură, substantiv
Sinonime: ieșind, ieșitură, proeminență, protuberanță, ridicătură.  
 
Purgare
Purgare, substantiv
Sinonime: defecare, defecaţie, ieşire, purgaţie.  
 
Fantazie
Fantazie, substantiv
Sinonime: capriciu, ciudățenie, dorință ieșită din comun, imaginație, născocire, plăsmuire, reverie, (variante) fantezie, fantasie.  
 
Vomitoriu
Vomitoriu, substantiv
Sinonime: (antichitatea romană) ieșire (din teatru).  
 
Aparițiune
Aparițiune, substantiv
Sinonime: creație, geneză, ieșire de sub tipar, ivire, încolțire, înfiripare, naștere, producere, publicare, tipărire; arătare, ectoplasmă, fantasmă, fantomă, halucinație, himeră, iluzie, imaginație, închipuire, miraj, spectru, vedenie; (variantă) apariție.  
 
Exeat
Exeat, substantiv
Sinonime: autorizație, bilet de ieșire, concediere, învoire, permis, permisie, permisiune.  
 
Emerge
Emerge, verb
Sinonime: a apărea, a ieși, a se arăta, a se manifesta, a țâșni la suprafață.  
 
Emergență
Emergență, substantiv
Sinonime: apariție, emersiune, ieșire.  
 
Perimare
Perimare, substantiv
Sinonime: anulare, demodare, ieșire din uz, încetare, învechire, perempţiune, stingere.  
 
Tipărit
Tipărit, substantiv
Sinonime: apariție, editare, ieșire (de sub tipar), promulgare, publicare, reproducere, tipărire.  
 
Retragere
Retragere, substantiv
Sinonime: contractare, defluire, ieșire, izolare, recesiune, refugiu, repliere, retractare, scoatere, (franțuzism învechit) retretă.  
 
Liberare
Liberare, substantiv (popular)
Sinonime: achitare, catharsis, deblocare, decolonizare, degajare, delivrență, demobilizare, descărcare, desfacere, dezrobire, eliberare, emancipare, evacuare, ieșire, lăsare la vatră, manumisiune, redempțiune, vacantare, (învechit) liberație, (învechit) liberațiune.  
 
Consigniu
Consigniu, substantiv (învechit)
Sinonime: consemn, oprire de a ieși din cazarmă; (în gară) biroul de obiecte pierdute.  
 
Ușchi
Ușchi, verb
Sinonime: a fugi, a ieși brusc, a pleca precipitat, a pleca repede și pe neobservate dintr-un loc, a se retrage în grabă.  
 
Debruia
Debruia, verb
Sinonime: a (se) descurca, a ieși din încurcătură, a înlătura un bruiaj.  
 
Scoţătură
Scoţătură, substantiv (învechit)
Sinonime: ieșind, ieșitură, proeminență, protuberanță, ridicătură; (regional) teren recent despădurit.  
 
 


Copyright © din 2011 Dictoo.eu | Toate drepturile rezervate
Folosirea acestui site implică acceptul d-voastră pentru utilizarea
cookie-urilor furnizate de terțe părți (AdSense, Statcounter, Facebook, etc).
Despre cookie

Reduceri online!
RSS


Meniu
Dictoo.eu
Dictoo.eu
Reduceri
Dicționar