Arăta
Arăta, verb
Sinonime: a indica, a demonstra, a preciza, a dezvălui, a da la lumină, a scoate la iveală, a dovedi; a exprima, a expune, a exterioriza, a formula, a vorbi, a zice, a spune, a comunica, a exemplifica.  
 
Arătăcios
Arătăcios, adjectiv
Sinonime: arătos, (regional) arătătos.  
 
Arătare
Arătare, substantiv feminin
Sinonime: indicare, precizare, stabilire, determinare; aspect, înfăţişare, faţă; stafie, fantomă, halucinaţie, nălucă, fantasmă, vedenie.  
 
Arătător
Arătător, substantiv
Sinonime: indicator; limbă; (articulat) (rar) index.  
 
Arătătură
Arătătură, substantiv
Sinonime: indicație, semn, semnal; monstru, stafie.  
 

Apărea
Apărea, verb
Sinonime: a se arăta, a se ivi, a ieşi la lumină, a răsări, a (se) naște, a se detașa, a se produce, a se profila.  
 
Bâzdâganie
Bâzdâganie, substantiv feminin
Sinonime: namilă, dihanie, monstru; arătare, ciudăţenie, comedie, (Banat) comegie, drăcie, bazaconie, bidiganie, pocitanie, pocitură.  
 
Budihace
Budihace, substantiv feminin (regional)
Sinonime: arătare, monstru, pocitanie, pocitură, muma pădurii, matahală.  
 
Confirma
Confirma, verb
Sinonime: a adeveri, a atesta, a întări, a recunoaşte, a certifica, a arăta, a demonstra, a dovedi, a mărturisi, a proba, a sprijini, a stabili, a susţine, (livresc) a corobora, (învechit şi regional) a probălui, (învechit) a încredinţa, a mărturi, a probui; a consacra, a consfinţi, a ratifica, a sancţiona, a valida, (învechit) a sacra.  
 
Demonstra
Demonstra, verb
Sinonime: a arăta, a dovedi, a dezvălui, a proba, a manifesta, a confirma, a indica, (figurat) a marca, a argumenta, a întări, a susţine, a explica, a expune, a etala.  
 
Demonstrativ (demonstrativă)
Demonstrativ (demonstrativă), adjectiv
Sinonime: clar, convingător, edificator, evident, exemplificativ, ilustrativ, ostentativ, probant; (gramatică) (învechit) arătător.  
 
Descoperi
Descoperi, verb
Sinonime: a dezvălui, a arăta, a revela, a scoate la iveală; a găsi, a afla, a da de ceva, a dezveli, a inventa, a ghici, (rar) a bănui, (livresc) a decela, (rar) a surprinde, a stabili, a destăinui, a divulga; a trăda, a da pe față; a lăsa neapărat, a expune unui atac.  
 
Desemna
Desemna, verb
Sinonime: a indica, a numi, a preciza, a arăta, a face, a pune, (învechit şi popular) a orândui, (învechit) a provivasi, a rândui, a alege, a constitui.  
 
Designa
Designa, verb
Sinonime: a desemna, a indica, a arăta, a numi.  
 
Dezvălui
Dezvălui, verb
Sinonime: a dezveli, a arăta, a revela, a destăinui, a divulga, a descoperi, a pune în lumină, a elucida, a sesiza, a deconspira.  
 
Dezveli
Dezveli, verb
Sinonime: a (se) descoperi, a (se) dezvălui, (Banat) a (se) descutropi, (Oltenia şi Banat) a (se) destruca, a inaugura; a apărea, a arăta, a se confesa, a declara, a desface, a desfăşura, a destăinui, a divulga, a se ivi, a împărtăşi, a încredinţa, a înfăţişa, a mărturisi, a revela, a se spovedi, a spune, a trăda.  
 
Dovedi
Dovedi, verb
Sinonime: a demonstra, a atesta, a proba; a (se) arăta, a manifesta, a vădi; a învinge, a birui, a răpune, a întrece; a prididi, a răzbi, a isprăvi, a mântui; a confirma, a argumenta, a întări, a susţine; a asasina, a bate, a încheia, a înfrânge, a omorî, a sfârşi, a suprima, a termina, a ucide.  
 
Duh
Duh, substantiv neutru
Sinonime: arătare, strigoi, stafie, fantomă; apucătură, calcul, comportament, comportare, conduită, deprindere, deşteptăciune, duhoare, gând, idee, infecţie, intelect, inteligenţă, intenţie, împuţiciune, judecată, (la plural) maniere, miasmă, minte, (la plural) moravuri, (la plural) năravuri, (la plural) obiceiuri, plan, pricepere, proiect, purtare, putoare, raţiune, răsuflare, respiraţie, socoteală, spirit, haz, suflare, înţelepciune; (învechit) caracter, fire, natură, temperament.  
 
Enunţ
Enunţ, substantiv neutru
Sinonime: formulare, arătare, enunţare.  
 
Enunţa
Enunţa, verb
Sinonime: a formula, a exprima, a expune, a relata, a prezenta, a spune, a declara, a arăta.  
 
Expune
Expune, verb
Sinonime: a prezenta, a explica, a relata, a povesti, a istorisi, a descrie, a înfăţişa, a exprima, a spune; (reflexiv) a risca, a se primejdui, a fi în pericol; a rosti, a demonstra, a emite, a(-şi) arăta, a(-şi) etala, a-şi întinde, a (se) hazarda, a supune.  
 
Exterioriza
Exterioriza, verb
Sinonime: a reprezenta, a comunica, a exprima, a (se) arăta, a (se) manifesta.  
 
Face
Face, verb
Sinonime: a (se) produce, a lucra, a alcătui, a realiza, a construi, a zidi, a ridica, a genera, a procrea, a stabili, a institui, a întocmi, a elabora, a îndeplini, a efectua, a înfăptui, a crea, a izvorî, a da formă, a dura, a edifica, a plăsmui, a imagina, a scrie, a picta, a naște, a da viață, a aduce pe lume, a rodi, a da roade, a provoca, a transforma, a (se) preface, a deveni, a însuma, a valora, a petrece, a parcurge un interval de timp, a săvârși, a făptui, a comite, a executa, a practica, a exercita, a se ocupa cu ceva, a se afla, a se găsi, a pregăti, a aranja, a curăța, a aprinde, a găti, a împărți cărțile de joc, a proceda, a se comporta, a se descurca, a introduce, a ține, a organiza, a vorbi, a rosti, a vrăji, a fermeca, a pricinui, a cauza, a se îndrepta, a o lua spre, a ajunge, a se preschimba, a se ivi, a crește, a se forma, a se arăta, a părea, a da impresia, a se abate, a se îndepărta, a dobândi, a căpăta, a-și căuta, a i-o plăti cuiva, a se răzbuna.  
 
Fantasmă
Fantasmă, substantiv feminin
Sinonime: stafie, arătare, nălucire, nălucă, fantomă, vedenie; (figurat) închipuire, halucinaţie, himeră.  
 
Fantomă
Fantomă, substantiv feminin
Sinonime: fantasmă, arătare, stafie, vedenie, strigoi, apariţie, duh, nălucă, nălucire, năzărire, spectru, spirit, umbră, viziune, (învechit şi popular) nălucitură, năzăritură, (popular) iazmă, moroi, (regional) arătanie, necurăţenie, pater, (Banat) năhoadă, (Moldova şi Bucovina) vidmă, (învechit) vedere, zare.  
 
Huidumă
Huidumă, substantiv feminin
Sinonime: arătare, colos, matahală, namilă, uriaş, zdrahon.  
 
Iazmă
Iazmă, substantiv feminin
Sinonime: apariție, arătare, duh, fantasmă, fantomă, nălucă, nălucire, năzărire, spectru, spirit, stafie, strigoi, umbră, vedenie, viziune, (Banat) aghiasmă, (variantă) iasmă.  
 
Indica
Indica, verb
Sinonime: a arăta, a semnala, a face cunoscut; a recomanda, a prescrie, a sfătui.  
 
Indicat (indicată)
Indicat (indicată), adjectiv
Sinonime: arătat, anunţat; corespunzător, potrivit, nimerit, convenabil, bun.  
 
Indicator
Indicator, substantiv
Sinonime: altimetru, arătător, barometru, bioindicator, contor, coordonator, ghid, indice, indiciu, jalon, manometru, marcaj, marcator, orar, panou de semnalizare, reper, săgeată, semn, semnal, simbol, tăbliță, (indicator de acord) ochi magic, (indicator de pantă) inclinometru, (indicator de sintonie) ochi magic, (indicator radioactiv) trasor.

Indicator, adjectiv
Sinonime: indicativ, informator, îndrumător.  
 
Indice
Indice, substantiv neutru
Sinonime: ac, arătător, caracter, cifră, clasificator, criteriu, exponent, grad, index, indicator, indicație, informație, listă, literă, marcă, număr, parametru, particularitate, proprietate, putere, registru, semn, semnal, simbol, specificitate, trăsătură; deget arătător.  
 
Indiciu
Indiciu, substantiv neutru
Sinonime: semn, indicaţie, arătare.  
 
Ivi
Ivi, verb
Sinonime: a se arăta, a apărea; a se înfăţişa, a se prezenta; a încolţi, a răsări, a da colţ.  
 
Izvorî
Izvorî, verb
Sinonime: a ţâşni, a ieşi; (figurat) a răsări, a se arăta, a se ivi, a apărea; a rezulta, a deriva, a proveni, a decurge.  
 
Începe
Începe, verb
Sinonime: a porni, a iniţia; a se arăta, a se ivi, a apărea.  
 
Înfăţişa
Înfăţişa, verb
Sinonime: a prezenta, a arăta, a oferi; a descrie, a zugrăvi, a evoca, a reprezenta.  
 
Însemna
Însemna, verb
Sinonime: a arăta, a indica, a semnifica, a exprima; a scrie, a schiţa, a nota, a grava; a marca, a delimita.  
 
Învedera
Învedera, verb
Sinonime: a arăta, a demonstra, a revela, a evidenţia.  
 
Manifesta
Manifesta, verb
Sinonime: a face cunoscut, a declara, a arăta, a da pe faţă, a afirma, a exprima, a dezvălui, a vădi, a demonstra; a defila.  
 
Marca
Marca, verb
Sinonime: a însemna, a nota, a înregistra, a înscrie, a menţiona; a delimita, a contura, a limita, a mărgini, a jalona; (figurat) a indica, a dovedi, a sublinia, a scoate în evidenţă, a releva, a arăta, a accentua.

Marcă, substantiv feminin
Sinonime: semn, însemnare, notă, menţiune; inscripţie, urmă, pecete, amprentă, indiciu, dovadă; simbol, tip, model.  
 
Măgăoaie
Măgăoaie, substantiv feminin
Sinonime: arătare, colos, matahală, măgăoană, mogâldan, momâie, namilă, sperietoare, uriaș, (figurat) sirenă (de semnalizare), (variantă) magaoaie.  
 
Menţiona
Menţiona, verb
Sinonime: a arăta, a indica, a semnala, a marca, a releva, a remarca, a observa, a aminti, a scoate în evidenţă, a specifica.  
 
Meteor
Meteor, substantiv masculin
Sinonime: fenomen atmosferic, fenomen meteorologic, intemperie; (astronomie) aerolit, asteroid, bolid, cometă, meteorit, stea căzătoare, (învechit) arătare.  
 
Miji
Miji, verb
Sinonime: a apărea, a se ivi, a licări, a se arăta, a ieşi la iveală; a răsădi, a încolţi, a da colţ, a înmuguri; (despre ochi) a îngusta, a întredeschide.  
 
Nălucă
Nălucă, substantiv feminin
Sinonime: arătare, fantomă, vedenie, stafie, nălucire, fantasmă, halucinaţie; iluzie, himeră, închipuire, năluceală, ficţiune.  
 
Năzăreală
Năzăreală, substantiv feminin
Sinonime: năzărire, vedenie, nălucă, nălucire, fantasmă, arătare, fantomă, halucinaţie.  
 
Necurăţenie
Necurăţenie, substantiv feminin
Sinonime: apariţie, arătare, duh, fantasmă, fantomă, gunoi, lipsă de curățenie, mizerie, murdărie, nălucă, nălucire, năzărire, promiscuitate, spectru, spirit, stafie, strigoi, umbră, vedenie, viziune.  
 
Paradă
Paradă, substantiv feminin
Sinonime: festivitate, ceremonie, demonstraţie, manifestaţie; defilare, cortegiu, convoi, alai; (figurat) ostentaţie, fală, exhibare.

Parada, verb
Sinonime: a defila, a evolua, a manevra, a părădui, a se afișa, a se arăta (în mod ostentativ), a se etala, a se expune, a se pune în evidență.  
 
Prezenta
Prezenta, verb
Sinonime: a recomanda, a face cunoscut; a înfăţişa, a expune, a arăta; a caracteriza, a descrie, a preciza.  
 
Purta
Purta, verb
Sinonime: a duce, a transporta, a căra; a se comporta, a se manifesta, a se arăta.  
 
Rebegi
Rebegi, verb
Sinonime: a se zgribuli, a îngheţa, a amorţi; a slăbi, a decădea, a arăta rău.  
 
Releva
Releva, verb
Sinonime: a accentua, a arăta, a atesta, a denota, a depinde, a dezvălui, a evidenția, a indica, a întări, a învedera, a marca, a nota, a observa, a potența, a proveni din, a puncta, a pune în evidență, a pune în lumină, a reliefa, a remarca, a reține, a scoate în relief, a scoate la iveală, a se dovedi, a se manifesta ca, a semnala, a sesiza, a sublinia, a trăda, a ține de ceva, a vădi.  
 
Revela
Revela, verb
Sinonime: a (se) arăta, a apărea, a declara, a descoperi, a destăinui, a dezvălui, a divulga, a face cunoscut, a împărtăși, a încredința, a mărturisi, a releva, a se ivi, a se înfățișa, a sesiza, a spovedi, a spune, (învechit și popular) a (se) dezveli, (învechit) a propovădui, (livresc) a confia, (livresc) a decela, (regional) a deveghea; a developa.  
 
Semăna
Semăna, verb
Sinonime: a însămânţa; (figurat) a răspândi, a difuza, a propaga; a se compara, a se asemui, a se asemăna; a părea, a arăta, a face impresia de.  
 
Semnifica
Semnifica, verb
Sinonime: a însemna, a exprima, a arăta, a se referi la (ceva).  
 
Specifica
Specifica, verb
Sinonime: a indica, a arăta, a determina, a preciza, a menţiona.  
 
Spectru
Spectru, substantiv neutru
Sinonime: nălucă, vedenie, fantomă, fantasmă, arătare, apariție, stafie.  
 
Sperietoare
Sperietoare, substantiv feminin
Sinonime: momâie, arătare.  
 
Spirit
Spirit, substantiv neutru
Sinonime: minte, raţiune, intelect, judecată, cugetare, reflexie; inteligenţă, deşteptăciune, pătrundere, isteţime, imaginaţie, fantezie; glumă, anecdotă, ironie; duh, vedenie, arătare, stafie, nălucă, strigoi.  
 
Stabili
Stabili, verb
Sinonime: a fixa, a hotărî, a decide, a preciza, a determina, a constata; a dovedi, a arăta, a demonstra; a înfăptui, a realiza, a întemeia, a înfiinţa, a institui, a construi; a se statornici, a se instala, a cantona, a se implanta; (figurat) a se aciua, a se adăposti, a se oploşi.  
 
Stafie
Stafie, substantiv feminin
Sinonime: fantomă, nălucă, strigoi, arătare, vedenie.  
 
Stihie
Stihie, substantiv feminin
Sinonime: duh, spirit, fantasmă; (figurat) himeră, arătare, închipuire, nălucă; pustietate, singurătate, sălbăticie; dezlănţuire, năpastă, calamitate, forţă oarbă.  
 
Trasa
Trasa, verb
Sinonime: a schiţa, a fixa, a descrie; a indica, a arăta.  
 
Trezi
Trezi, verb
Sinonime: a se deştepta, a se scula, a-şi reveni; (figurat) a se dumiri, a pricepe, a înţelege, a se lămuri; a se ivi, a se arăta, a apare; (figurat) a se pomeni, a se vedea; a se strica, a se răsufla, a se altera.  
 
Vedenie
Vedenie, substantiv feminin
Sinonime: halucinaţie, nălucă, fantomă, miraj, arătare; imagine, reprezentare, vedere.  
 
Viziune
Viziune, substantiv feminin
Sinonime: imagine, reprezentare, concepţie, opinie; vedenie, nălucă, arătare, nălucire; fantasmagorie, închipuire.  
 
Vârcolac
Vârcolac, substantiv masculin
Sinonime: strigoi, arătare, fantomă.  
 
Zări
Zări, verb
Sinonime: a vedea, a observa, a băga de seamă, a descoperi; a apărea, a se ivi, a se arăta.  
 
Decela
Decela, verb
Sinonime: a descoperi, a dezvălui, a releva, a detecta, a depista, a devoala, a indica, a arăta, a remarca, a repera.  
 
Arbora
Arbora, verb
Sinonime: a afișa, a etala, a arăta; (despre steaguri, drapele, pavilioane) a înălţa, a ridica, a desfășura, a planta.  
 
Bobotează
Bobotează, substantiv feminin
Sinonime: arătarea Domnului, epifanie, (învechit și popular) apă-botează, (învechit) blagoiavlenie, (învechit) bogoiavlenie, (popular) Iordan.  
 
Cevlui
Cevlui, verb
Sinonime: (învechit) a tonsura (a tăia părul din creștetul capului unui seminarist pentru a se arăta intrarea sa în tagma bisericească sau călugărească).  
 
Țagără (țagăre)
Țagără (țagăre), substantiv feminin (regional)
Sinonime: arătător, limbă de ceas.  
 
Adeverire
Adeverire, substantiv
Sinonime: arătare, atestare, certificare, confirmare, demonstrare, demonstrație, dovedire, întărire, legalizare, probare, probă, verificare, (livresc) coroborare.  
 
Atestare
Atestare, substantiv
Sinonime: adeverire, arătare, atestat, atestație, certificare, confirmare, demonstrare, demonstrație, dovadă, dovedire, întărire, mărturie, probare, probă, (învechit) atestăluire, (învechit) atestăluit, (livresc) coroborare.  
 
Buduhoală
Buduhoală, substantiv
Sinonime: arătare, monstru, pocitanie, pocitură; tuse convulsivă.  
 
Certificare
Certificare, substantiv
Sinonime: adeverință (în scris), adeverire, arătare, atestare, certificat, certificație, confirmare, demonstrare, demonstrație, dovedire, încredințare, întărire, probare, probă, scrisoare de adeverință, (livresc) coroborare.  
 
Confirmare
Confirmare, substantiv
Sinonime: adeverire, arătare, atestare, certificare, demonstrare, demonstraţie, dovedire, întărire, probare, probă, (livresc) coroborare; consacrare, consfinţire, ratificare, sancţionare, sancţiune, validare, (învechit) sacrare, recunoaştere.  
 
Corn
Corn, substantiv
Sinonime: aripă, capăt, căprior, coastă, colţ, cotlon, flanc, margine, ungher, unghi, rădaşcă, răgace; (învechit) trompă, (biserică) filacteră, (rar, la plural) tfiline, (învechit) advar; (cornul-secarei) (regional) pintenul-secarei; (expresie) (cu coarne) exagerat, de necrezut, gogonat, umflat; (expresie) (a lua în coarne) a împunge cu coarnele, (figurat) a se repezi cu vorba la cineva, a certa pe cineva; (expresie) (a fi mai cu coarne decât altul) a fi mai grozav decât altul; (expresie) (a pune funia în coarne) a înșela, a amăgi; (expresie) (a se lua în coarne cu cineva) a se încăiera, a se lua la harță; (expresie) (a-și arăta coarnele) a-și manifesta răutatea; (expresie) (a căuta în coarne) a se uita în coarne, a îndeplini toate capriciile cuiva, a răsfăța; (expresie) (a pune coarne) a călca credința conjugală, a înșela; (popular) (cel cu coarne) dracul; olifant; (articulat) (cornul-caprei) roşcovă; (articulat) (cornul-dracului) barba-popii; (articulat) (cornul-salcei) brâncă.  
 
Corobora
Corobora, verb
Sinonime: a adeveri, a arăta, a atesta, a certifica, a confirma, a demonstra, a dovedi, a întări, a mărturisi, a proba, a sprijini, a stabili, a susţine.  
 
Coroborare
Coroborare, substantiv
Sinonime: adeverire, arătare, atestare, certificare, confirmare, demonstrare, demonstraţie, dovedire, întărire, probare, probă.  
 
Credita
Credita, verb
Sinonime: a da pe credit, a acorda un credit, a vinde cuiva pe credit, a împrumuta; (figurat) a arăta cuiva considerație.  
 
Denota
Denota, verb
Sinonime: a arăta, a atesta, a dovedi, a exhiba, a expune, a indica, a marca, a releva, a semnifica, a specifica, a trăda, a vădi; a exprima un sens.  
 
Indicativ
Indicativ, adjectiv
Sinonime: indicator, ilustrativ, îndrumător, simptomatic; (și cu rol de substantiv, gramatică) (învechit) arătător.  
 
Dezvăluire
Dezvăluire, substantiv
Sinonime: arătare, revelare, destăinuire, deconspirare, divulgare, confesiune, confidenţă, mărturisire, spovedanie, (rar, la plural) sincerităţi.  
 
Expus
Expus, adjectiv
Sinonime: nesigur, periculos, primejdios; așezat la vedere, arătat.  
 
Fiţă (fițe)
Fiţă (fițe), substantiv feminin
Sinonime: capriciu; (regional, termen de adresare învechit) mătușă, tușă, tușică; (locuțiune) (a face fițe) a se arăta mofturos, a se lăsa rugat.  
 
Țaigăr
Țaigăr, substantiv
Sinonime: (regional) țagără, arătător la ceas, limbă; manoș.  
 
Năzărire
Năzărire, substantiv
Sinonime: apariție, arătare, duh, fantasmă, fantomă, halucinaţie, ivire, închipuire, nălucă, nălucire, năzăreală, spectru, spirit, stafie, strigoi, umbră, vedenie, viziune, (Banat) năhoadă, (învechit și popular) nălucitură, (învechit și popular) năzăritură, (învechit) vedere, (învechit) zare, (Moldova și Bucovina) vidmă, (popular) iazmă, (popular) moroi, (popular) observare, (regional) arătanie, (regional) necurățenie, (regional) ochire, (regional) pater.  
 
Năzăritură
Năzăritură, substantiv
Sinonime: apariţie, arătare, duh, fantasmă, fantomă, nălucă, nălucire, năzărire, spectru, spirit, stafie, strigoi, umbră, vedenie, viziune.  
 
Onanie
Onanie, substantiv
Sinonime: autoerotism, autoexcitare, masturbare, masturbaţie, onanism, (învechit) malahie; (regional) arătare, avorton, (om) slut, (om) urât, pocitanie, stârpitură, (variantă) nanie; (figurat) vorbărie goală, muncă neeficientă.  
 
Probui
Probui, verb
Sinonime: a adeveri, a arăta, a atesta, a certifica, a confirma, a demonstra, a dovedi, a încerca, a întări, a mărturisi, a proba, a sprijini, a stabili, a susţine, a verifica.  
 
Prohdeorisi
Prohdeorisi, verb
Sinonime: a arăta, a indica, a preciza, a spune.  
 
Mutatău
Mutatău, substantiv
Sinonime: (tehnică) arătător, limbă (de ceas), (regional) țagără.  
 
Năhoadă
Năhoadă, substantiv
Sinonime: apariție, arătare, duh, fantasmă, fantomă, hâdoșenie, monstru, monstruozitate, nălucă, nălucire, năzărire, pocitanie, pocitură, schimonositură, sluțenie, sluțitură, spectru, spirit, stafie, strigoi, umbră, urâciune, urâțenie, vedenie, viziune.  
 
Aparițiune
Aparițiune, substantiv
Sinonime: creație, geneză, ieșire de sub tipar, ivire, încolțire, înfiripare, naștere, producere, publicare, tipărire; arătare, ectoplasmă, fantasmă, fantomă, halucinație, himeră, iluzie, imaginație, închipuire, miraj, spectru, vedenie; (variantă) apariție.  
 
Manifestațiune
Manifestațiune, substantiv
Sinonime: adunare, afirmare, afirmație, arătare, cortegiu, defilare, demonstrație, expresie, exprimare, indicație, insurecție, manifestare, manifestație, miting, procesiune, protestație, reuniune, revoltă.  
 
Nămetenie
Nămetenie, substantiv
Sinonime: arătare, colos, matahală, namilă, uriaș.  
 
Nălucitură
Nălucitură, substantiv
Sinonime: apariție, arătare, duh, fantasmă, fantomă, nălucă, nălucire, năzărire, spectru, spirit, stafie, strigoi, umbră, vedenie, viziune.  
 
Revelare
Revelare, substantiv
Sinonime: arătare, descoperire, destăinuire, dezvăluire, divulgare, împărtășire, încredințare, mărturisire, revelație, spovedire.  
 
Pocitoare
Pocitoare, substantiv
Sinonime: (regional) arătanie, arătare.  
 
Pocitură
Pocitură, substantiv
Sinonime: arătare, desfigurare, duh rău, ființă pocită, hâdoșenie, lucru bizar, momâie, monstru, monstruozitate, poceală, pocitanie, potcă, schimonosire, schimonositură, sluțenie, sluțitură, stârpitură, stropșitură, urâciune, urâțenie, (Banat) năhoadă, (popular) hâzenie, (regional) znamenie; atac, durere bruscă; (Transilvania) arac, harac, harag, țăruș.  
 
Mărturi
Mărturi, verb
Sinonime: a adeveri, a afirma, a arăta, a atesta, a certifica, a confirma, a declara, a demonstra, a dovedi, a întări, a mărturisi, a proba, a relata, a sprijini, a spune, a stabili, a susține, a zice.  
 
Slomni
Slomni, verb
Sinonime: (regional) a afirma, a apărea, a bălmăji, a bâigui, a bârâi, a bodogăni, a bolborosi, a bombăni, a boscorodi, a bucheri, a exersa, a gângăvi, a îndruga, a îngăima, a îngâna, a mârâi, a miji, a molfăi, a mormăi, a murmura, a se arăta, a se auzi, a se distinge, a se ivi, a silabisi, a spune, a șopti, a vorbi, a zice, a zvoni.  
 
Emerge
Emerge, verb
Sinonime: a apărea, a ieși, a se arăta, a se manifesta, a țâșni la suprafață.  
 
 


Copyright © din 2011 Dictoo.eu | Toate drepturile rezervate
Folosirea acestui site implică acceptul d-voastră pentru utilizarea
cookie-urilor furnizate de terțe părți (AdSense, Statcounter, Facebook, etc).
Despre cookie

Reduceri online!
RSS


Meniu
Dictoo.eu
Dictoo.eu
Reduceri
Dicționar