Umil (umilă)
Umil (umilă), adjectiv
Sinonime: smerit, supus, modest, obsecvios; simplu, neînsemnat, lipsit de importanţă; fără fast, sărac, sărăcăcios.  
 
Umila
Umila, verb (învechit)
Sinonime: a umili.  
 
Umileciune
Umileciune, substantiv (învechit)
Sinonime: umilire.  
 
Umilenie
Umilenie, substantiv (învechit)
Sinonime: blândețe, căință, durere sufletească, înduioșare, milă, mustrare de cuget, umilință, (variantă) omilenie, (variantă) umelenie.  
 
Umili
Umili, verb
Sinonime: a jigni, a înjosi, a pune în inferioritate, a batjocori, a ruşina, a lua în râs, a lua în derâdere, a face de râs, a face de ruşine, a face de ocară, a ofensa; a se smeri, a se pleca.  
 
Umiliant
Umiliant, adjectiv
Sinonime: degradant, dezonorant, injurios, mortifiant, ofensant, ultragios, umilitor, vexant, vulnerant.  
 
Umiliaţiune
Umiliaţiune, substantiv
Sinonime: plecare, smerenie, supunere, umilinţă.  
 
Umilincios
Umilincios, adjectiv (învechit)
Sinonime: plin de umilință, smerit, supus.  
 
Umilinţă
Umilinţă, substantiv feminin
Sinonime: supunere, smerenie, plecăciune; (figurat) sărăcie, mizerie; înjosire, ofensă, jignire, ruşine, ocară, batjocură, necinste, dezonoare.  
 
Umilitate
Umilitate, substantiv
Sinonime: deferență, degradare, modestie, obsecviozitate, plecare, sărăcie, simplitate, smerenie, supunere, umilință, (învechit) umilenie.  
 
Umilitor (umilitoare)
Umilitor (umilitoare), adjectiv
Sinonime: înjositor, jignitor, ofensator, degradant.  
 
Umilos
Umilos, adjectiv (învechit)
Sinonime: milostiv.  
 

Apleca
Apleca, verb
Sinonime: a (se) pleca, a (se) îndoi, a încovoia, a (se) înclina, a (se) curba, a plia; (figurat) a (se) umili, a (se) supune, a deveni subordonat, a se ploconi, a fi obedient.  
 
Batjocori
Batjocori, verb
Sinonime: a ruşina, a înjosi, a insulta, a ocărî, a apostrofa, a beşteli, a umili; a-şi bate joc, a lua în râs, a lua în derâdere, a face de râs, a face de ruşine, a face de ocară; a necinsti, a viola, a dezonora.  
 
Batjocoritor (batjocoritoare)
Batjocoritor (batjocoritoare), adjectiv
Sinonime: insultător, de ocară, înjositor, dezonorant, umilitor; înţepător, usturător, tăios, caustic, zeflemitor, ironic, sarcastic, satiric, incisiv.  
 
Batjocură
Batjocură, substantiv feminin
Sinonime: înjosire, insultă, injurie, ponegrire, defăimare, (regional) bălăcărie, ocară, umilire; bătaie de joc, batjocorire, băşcălie, luare în derâdere; înţepătură, ironie, zeflemea, sarcasm; necinstire, violare, dezonoare.  
 
Beșteleală
Beșteleală, substantiv feminin (familiar)
Sinonime: mustruială, mustrare, ocară, critică, bobârnace, observaţie, înjosire, umilire.  
 
Beșteli
Beșteli, verb (familiar)
Sinonime: a admonesta, a certa, a dojeni, a mustra, a ocărî, a critica, a face observaţie, a ruşina, a înjosi, a umili.  
 
Brutaliza
Brutaliza, verb
Sinonime: a maltrata, a molesta, a vătăma, a lovi, a bate, a brusca; a insulta, a umili, a ofensa, a supăra, a şicana.  
 
Cerşi
Cerşi, verb
Sinonime: a solicita, a cere de pomană, a cere de milă, a cerşetori; (figurat) a se înjosi, a se umili, a se milogi.  
 
Coborî
Coborî, verb
Sinonime: a (se) da jos, a descinde; a (se) lăsa jos; a reduce, a scădea, a micşora; (reflexiv) a proveni, a avea originea; (figurat, reflexiv) a se înjosi, a se umili.  
 
Înapoiere
Înapoiere, substantiv feminin
Sinonime: arierație, rambursare, rămânere în urmă, redare, restituire, restituție, revenire, venire, (figurat) decadență, (figurat) declin, (figurat) disprețuire, (figurat) regres, (figurat) retrogradare, (figurat) umilire, (învechit) prostietate, (învechit) ramburs, (învechit) reînturnare, (popular) întoarcere, (popular) înturnare, (popular) înturnat.  
 
Îngenunchea
Îngenunchea, verb
Sinonime: (figurat) a supune, a aservi, a umili, a domina.  
 
Înjosi
Înjosi, verb
Sinonime: a degrada, a umili, a dezonora, a perverti, a strica.  
 
Înjosit (înjosită)
Înjosit (înjosită), adjectiv
Sinonime: umilit, degradat, dezonorat, ordinar, trivial, decăzut, depravat.  
 
Necinste
Necinste, substantiv feminin
Sinonime: afront, batjocură, bătaie de joc, defăimare, dezonoare, incorectitudine, injurie, insultă, înjosire, jignire, malonestitate, necorectitudine, ocară, ofensă, perfidie, profanare, rea-credinţă, rea-intenţie, ruşine, umilinţă, (învechit) incorecţiune.  
 
Neînsemnat (neînsemnată)
Neînsemnat (neînsemnată), adjectiv
Sinonime: banal, biet, colateral, comun, de rând, derizoriu, fără importanţă, fără însemnătate, lăturalnic, marginal, mărunt, meschin, mic, minor, modest, neglijabil, neimportant, oarecare, obișnuit, obscur, sărac, secundar, simplu, umil, ușor, (figurat) periferic, (figurat) prizărit, (livresc) anodin, (livresc) insignifiant, (rar) lateral.  
 
Netrebnicie
Netrebnicie, substantiv feminin (învechit)
Sinonime: abjecție, fărădelege, ignominie, incapacitate, ineficacitate, ineficiență, infamie, inutilitate, josnicie, mârșăvie, mişelie, nelegiuire, neputință, răutate, slăbiciune, smerenie, ticăloşie, turpitudine, umilință, zădărnicie, (astăzi rar) scelerație, (figurat) murdărie, (învechit) bazaconie, (învechit) blestemăciune, (învechit) nebunie, (învechit) necurat, (învechit) necurăție, (învechit) necurățire, (învechit) păgânătate, (învechit) păgânie, (învechit) verigășie, (popular și familiar) parșivenie, (popular) becisnicie, (popular) blestemăție, (popular) nemernicie, (popular) scârnăvie, (popular) spurcăciune, (popular) ticăloșenie, (regional) cusur, (regional) mârșăvenie, (regional) viciu.  
 
Obidă
Obidă, substantiv feminin
Sinonime: afront, amărăciune, apăsare, asuprire, chin, ciudă, durere (sufletească), exploatare, furie, gelozie, inechitate, injurie, insultă, invidie, împilare, întristare, înverșunare, jale, jignire, mâhnire, mânie, năpăstuire, necaz, nedreptate, ocară, ofensă, opresiune, oprimare, persecutare, persecuție, pică, pizmă, pornire, prigoană, prigonire, ranchiună, rușine, supărare, tristețe, umilință, umilire, urgisire, zbucium.  
 
Penitenţă
Penitenţă, substantiv feminin
Sinonime: pedeapsă, canon, osândă; pocăinţă, căinţă, umilinţă.  
 
Plecat (plecată)
Plecat (plecată), adjectiv
Sinonime: aplecat, înclinat, îndoit, încovoiat; (figurat) supus, ascultător, umil, smerit, respectuos, obedient.  
 
Ploconi
Ploconi, verb
Sinonime: a face temenele, a se închina, a se înjosi, (familiar) a se căciuli, (figurat) a se coborî, (figurat) a se linguși, (figurat) a se prosterna, (figurat) a se umili, (învechit) a se micșora, (învechit) a se smeri, (rar) a se temeni, (variantă) (învechit și regional) a (se) pocloni.  
 
Ruşine
Ruşine, substantiv feminin
Sinonime: jenă, sfială, rezervă, sfiiciune, reţinere, timiditate, modestie; ocară, batjocură, umilinţă, ofensă, necinste, dezonoare.  
 
Slugarnic (slugarnică)
Slugarnic (slugarnică), adjectiv
Sinonime: umil, servil, conformist, linguşitor, obsecvios; (învechit) devotat, supus, ascultător.  
 
Smerenie
Smerenie, substantiv feminin
Sinonime: candoare, castitate, credință, cucernicie, cuvioșenie, cuvioșie, devoțiune, evlavie, feciorie, inocență, micșorare, modestie, neprihănire, nevinovăție, obsecviozitate, pietate, pioșenie, piozitate, pocăință, pudicitate, pudoare, religiozitate, sfială, smereală, umilință, virginitate, (familiar) spăseală, (familiar) spăsenie, (învechit și regional) milă, (învechit) blagocestie, (învechit) blagocestivie, (învechit) blagocestvie, (învechit) hristoitie, (învechit) minuniciune, (învechit) molcomire, (învechit) oviliciune, (învechit) plecare, (învechit) plecat, (învechit) râvnă, (învechit) râvnire, (învechit) smericiune, (învechit) smerință, (învechit) smerire, (învechit) smeritură, (învechit) smernicie, (învechit) supunere, (învechit) umiliațiune, (învechit) umilitate, (învechit) zmerenie.  
 
Smeri
Smeri, verb
Sinonime: a se umili, a se supune, a se pleca; (învechit) a umili.  
 
Spăsenie
Spăsenie, substantiv feminin (învechit)
Sinonime: căință, eliberare, iertare, ispăşire, izbăvire, mântuire, salvare, smerenie, umilință.  
 
Sudalmă
Sudalmă, substantiv feminin (popular)
Sinonime: afront, injurie, insultă, înjurătură, jignire, ocară, ofensă, rușine, suduială, umilință.  
 
Supune
Supune, verb
Sinonime: a accepta, a amaneta, a asculta, a ascunde, a aservi, a bate, a birui, a ceda, a constrânge, a controla, a copleși, a covârși, a cuceri, a cuprinde, a destina, a disciplina, a domestici, a domina, a dosi, a expune, a forța, a hărăzi, a impune, a ipoteca, a îmblânzi, a împovăra, a îndoi, a înfrânge, a înrobi, a întrece, a învinge, a meni, a mistui, a năpădi, a obliga, a ocupa, a predispune, a prostitua, a răsfrânge, a răzbi, a ridica, a robi, a se conforma, a se închina, a se pleca, a se preda, a se smeri, a se umili, a sili, a subjuga, a subordona, a sufleca, a sumete, a suporta, a trage, a urma, (figurat) a înfeuda, (figurat) a îngenunchea, (învechit) a pobedi, (învechit) a prididi, (învechit) a reduce, (învechit) a se cuceri, (învechit) a se paradosi, (învechit) a se supleca, (popular) a pleca.  
 
Supus (supusă)
Supus (supusă), adjectiv
Sinonime: ascultător, plecat, smerit; umil, servil.  
 
Atingere
Atingere, substantiv
Sinonime: afront, agresare sexuală, asemănare, atacare, atins, contact, injurie, insultă, jignire, lovire, ocară, ofensă, rușine, umilință, (învechit) atingătură, (învechit) atinsătură, (învechit) atinsură.  
 
Calicos
Calicos, adjectiv
Sinonime: calicios, sărăcăcios, umil, zgârcit.  
 
Căciulire
Căciulire, substantiv
Sinonime: înjosire, ploconeală, ploconire, umilire.  
 
Defăimare
Defăimare, substantiv
Sinonime: bârfire, ponegrire, calomniere, desconsiderare, umilire, batjocură, desconsideraţie, dispreț.  
 
Degradant
Degradant, adjectiv
Sinonime: compromiţător, înjositor, rușinos, dezonorant, devalorizant, umilitor, incalificabil, murdar, respingător, scandalos, turpid.  
 
Degradaţie
Degradaţie, substantiv
Sinonime: alterație, corupere, decadență, decădere, declin, degradare, depravare, deteriorare, eroziune, înjosire, învechire, modificare, ofilire, pervertire, prejudiciu, ravagiu, stricare, tocire, reducere, umilire, uzare, viciere.  
 
Dosadă
Dosadă, substantiv
Sinonime: necaz, supărare, durere, afront, injurie, insultă, întristare, jignire, mâhnire, ocară, ofensă, ruşine, umilinţă.  
 
Obsechios
Obsechios, adjectiv
Sinonime: excesiv de politicos, umil, plecat, servil.  
 
Ecrasa
Ecrasa, verb
Sinonime: a copleși, a distruge, a împovăra, a nimici, a strivi, a umili, a zdrobi.  
 
Ugilit
Ugilit, adjectiv
Sinonime: fără chef, galben, îngălbenit, ofilit, pălit, plângăreț, slăbit, suferind, supus, tânguitor, trecut, trist, umilit, uscat, veşted, veştejit.  
 
Vexatoriu
Vexatoriu, adjectiv
Sinonime: injurios, insultător, jignitor, mortifiant, ofensator, umilitor, vexant.  
 
Mortifiant
Mortifiant, adjectiv (franțuzism)
Sinonime: chinuitor, mortificant; (figurat) umilitor, jignitor.  
 
Avanie
Avanie, substantiv
Sinonime: afront public, asuprire, exploatare, împilare, năpăstuire, opresiune, oprimare, persecutare, persecuție, prigoană, prigonire, tratament umilitor, urgisire.  
 
Vexaţiune
Vexaţiune, substantiv
Sinonime: afront, avanie, injurie, insultă, jignire, mortificație, ocară, ofensă, opresiune, persecuție, ruşine, umilinţă, vexație.

Vexățiune, substantiv (învechit)
Sinonime: vexațiune.  
 
Compuncțiune
Compuncțiune, substantiv
Sinonime: contrițiune, gravitate afectată, pocăință, remușcare, umilință.  
 
Suplicație
Suplicație, substantiv
Sinonime: implorare fierbinte, rugăminte umilă, suplică.  
 
Gubav
Gubav, adjectiv
Sinonime: bolnăvicios, bubos, debil, delicat, firav, fragil, gălbejit, gingaş, lepros, lipsit de putere, pirpiriu, plăpând, plin de bube, prizărit, sfrijit, slab, slăbănog, slăbuţ, smerit, şubred, umil.  
 
Suduitură
Suduitură, substantiv
Sinonime: afront, injurie, insultă, înjurătură, jignire, ocară, ofensă, ruşine, sudalmă, umilinţă.  
 
Obsecvios
Obsecvios, adjectiv
Sinonime: foarte politicos, foarte respectuos, plecat, preaplecat, servil, slugarnic, smerit, supus, umil, umilit.  
 
Obsecviozitate
Obsecviozitate, substantiv
Sinonime: plecare, politețe excesivă, servilism, slugărnicie, smerenie, supunere, umilinţă.  
 
Milcui
Milcui, verb
Sinonime: a îndura, a milostivi, a smeri, a umili.  
 
Zgulit
Zgulit, adjectiv
Sinonime: (regional) chircit, contractat, ghemuit, închircit, stârcit, strâns, zgârcit; (regional) sărac, trist, umilit.  
 
Smericiune
Smericiune, substantiv
Sinonime: (învechit) smerenie, umilinţă.  
 
Smerire
Smerire, substantiv
Sinonime: (învechit) credință, cucernicie, cuvioșenie, cuvioșie, evlavie, pietate, pioșenie, piozitate, religiozitate, smerenie, supușenie, umilință, umilire.  
 
Slugăresc
Slugăresc, adjectiv
Sinonime: argățesc, servil, slugarnic, slugărnicesc, supus, umil.  
 
Slugos
Slugos, adjectiv
Sinonime: servil, slugarnic, supus, umil.  
 
Spăsit
Spăsit, adjectiv
Sinonime: (învechit) izbăvit, mântuit, pocăit, salvat, smerit, umil, (variantă) spășit.  
 
Spăsire
Spăsire, substantiv
Sinonime: (învechit) ispășire, izbăvire, mântuire, salvare, (figurat) umilință.  
 
Spăseală
Spăseală, substantiv
Sinonime: (învechit) izbăvire, mântuire, salvare, smerenie, umilință.  
 
Necesitos
Necesitos, adjectiv
Sinonime: famelic, indigent, mizerabil, nevoiaș, sărac, umil.  
 
Ultragios
Ultragios, adjectiv
Sinonime: dezonorant, injurios, insultant, ofensant, umiliant, vexant.  
 
Ofensat
Ofensat, adjectiv
Sinonime: insultat, jignit, ofuscat, supărat, ultragiat, umilit, (figurat) atins, (figurat) rănit, (livresc și figurat) lezat, (livresc) vexat.  
 
Jignire
Jignire, substantiv
Sinonime: afront, injurie, insultare, insultă, ocară, ofensare, ofensă, rușine, ultragiere, umilință, (figurat) atingere, (figurat) rănire, (învechit) băsău, (învechit) dosadă, (învechit) înfruntare, (învechit) necinste, (învechit) obidă, (livresc și figurat) lezare, (livresc) ultraj, (livresc) vexare, (livresc) vexațiune, (popular) hulă, (popular) sudalmă, (popular) suduitură.  
 
Lezare
Lezare, substantiv
Sinonime: afront, daună, injurie, insultare, insultă, jignire, ocară, ofensare, ofensă, prejudiciu, rănire, rușine, ultragiere, umilință, vătămare.  
 
Nemândru
Nemândru, adjectiv (învechit)
Sinonime: lipsit de înțelepciune, modest, nebun, servil, simplu, slugarnic, umil.  
 
Mortifica
Mortifica, verb
Sinonime: a batjocori, a chinui trupul, a înjosi, a putrezi, a schingiui, a se automortifica, a se cangrena, a se necroza, a supune la chinuri groaznice, a tortura, a umili.  
 
Mortificat
Mortificat, adjectiv
Sinonime: automortificat, cangrenat, chinuit, distrus, mort, necrozat, putred, putrezit, torturat, (figurat) batjocorit, (figurat) umilit.  
 
Încovoietor
Încovoietor, adjectiv
Sinonime: arcuitor, îndoitor, (figurat) asupritor, (figurat) umilitor.  
 
Băsău
Băsău, substantiv (regional)
Sinonime: afront, batjocură, ciudă, cusur, dar, defect, dorință de răzbunare, gelozie, injurie, insultă, invidie, jignire, meteahnă, nărav, necaz, nedreptate, ocară, ofensă, patimă, pică, pizmă, pornire, ranchiună, răzbunare, rușine, umilință, ură, viciu.  
 
Ploconire
Ploconire, substantiv
Sinonime: admirație exagerată, închinăciune, înjosire, lingușire, plecăciune, ploconeală, servilism, supunere, umilire, (familiar) căciuleală, (familiar) căciulire.  
 
Ploconeală
Ploconeală, substantiv
Sinonime: aplecare, compliment, închinăciune, înjosire, lingușire, mătanie, plecăciune, ploconire, reverență, supunere oarbă, temenea, umilire, (familiar și rar) selamlâc, (familiar) căciulire, (învechit) plecare, (regional) plocon, (turcism învechit) talâm.  
 
Necinstit
Necinstit, adjectiv
Sinonime: batjocorit, compromis, defăimat, dezonorat, discreditat, ilegal, ilicit, incorect, înșelător, nebăgat în seamă, necorect, nelegal, neonest, profanat, rușinos, siluit, terfelit, umil, violat, (demn de) disprețuit, (despre femei) violată, (despre o fată) dezvirginată, (figurat) murdar, (figurat) necurat, (figurat) pătat, (figurat) pângărit, (învechit) malonest, (livresc) oneros, (livresc) veros.  
 
Dejosire
Dejosire, substantiv (învechit)
Sinonime: degradare, dezonoare, înjosire, umilire.  
 
Dejosi
Dejosi, verb (învechit)
Sinonime: a (se) degrada, a (se) dezonora, a (se) înjosi, a (se) umili, (variantă) a (se) dejoși.  
 
Dejosit
Dejosit, substantiv (învechit)
Sinonime: degradare, dezonoare, înjosire, umilire.

Dejosit, adjectiv (învechit)
Sinonime: degradat, dezonorat, umilit.  
 
Dejositor
Dejositor, adjectiv (regional)
Sinonime: degradant, dezonorant, înjositor, umilitor, (învechit) jositor.  
 
Ruşinare
Ruşinare, substantiv
Sinonime: desfrâu, dezmăț, jenă, orgie, rușine, sfială, sfiiciune, stânjeneală, stânjenire, stinghereală, (învechit) goliciune, (învechit) rușinăciune, (învechit) umilire.  
 
Încovoia
Încovoia, verb
Sinonime: a (se) apleca, a (se) arcui, a (se) cambra, a (se) cocoșa, a (se) culca, a (se) curba, a (se) deforma, a (se) încârliga, a (se) înclina, a (se) încolăci, a (se) încovriga, a (se) îndoi, a (se) lăsa, a (se) pleca, a (se) strâmba, a atârna, a cădea, a coborî, a se cocârja, a se coroia, a se gârbovi, a se gheboșa, (figurat) a se umili, (învechit și regional) a (se) încujba, (învechit și regional) a (se) povedi, (învechit și regional) a (se) scovârda, (învechit) a (se) închina, (învechit) a (se) încovăi, (învechit) a (se) încovăia, (învechit) a (se) încoveia, (învechit) a (se) încovia, (rar) a (se) recurba, (regional) a (se) încârjoia, (regional) a (se) poligni.  
 
Nesemeț
Nesemeț, adjectiv (învechit)
Sinonime: smerit, umil.  
 
Smeritură
Smeritură, substantiv (învechit)
Sinonime: smerenie, umilință, (învechit) smerire, (învechit) spăsenie.  
 
Dârzuit
Dârzuit, substantiv (regional)
Sinonime: dârzuire, umilire.

Dârzuit, adjectiv (regional)
Sinonime: (figurat) umilit.  
 
Dârzuire
Dârzuire, substantiv (regional)
Sinonime: dârzuit, (figurat) umilire.  
 
Dârzui
Dârzui, verb (regional)
Sinonime: (figurat) a umili.  
 
Nimicuici
Nimicuici, verb (învechit)
Sinonime: a (se) desconsidera, a (se) înjosi, a (se) umili, a invalida, a nimici, a spulbera.  
 
Molcomire
Molcomire, substantiv (învechit)
Sinonime: acalmie, calm, încetinire, lingușire, liniște, liniștire, mângâiere, nemișcare, pace, smerenie, supunere, tăcere, umilință, (învechit) mălcomie, (popular) îmbunare, (variantă) mâlcomire, (variantă) mulcomire.  
 
Ancilar
Ancilar, adjectiv
Sinonime: de slugă, slugarnic, subordonat, umil.  
 
Defăimăciune
Defăimăciune, substantiv (învechit)
Sinonime: blamare, calomniere, condamnare, critică vehementă, decădere, defăimare, defăimat, desconsiderare, detestare, hulire, înjosire, profanare, subapreciere, umilire, vorbire de rău, (învechit) defăimătură, (învechit) stigmatizare.  
 
Defăimătură
Defăimătură, substantiv (învechit)
Sinonime: blamare, calomniere, condamnare, critică vehementă, decădere, defăimare, defăimat, desconsiderare, detestare, hulire, înjosire, profanare, subapreciere, umilire, vorbire de rău, (învechit) defăimăciune, (învechit) stigmatizare.  
 
Micșorare
Micșorare, substantiv
Sinonime: atenuare, calmare, compresiune, comprimare, contracție, descreștere, devalorizare, diminuare, domolire, ieftinire, împuținare, încetinire, potolire, prescurtare, reducere, restrângere, scădere, scăzământ, scurtare, slăbire, smerenie, temperare, ușurare, (învechit) înjosire, (învechit) puținare, (învechit) știrbire, (rar) micire, (rar) umilință; (micșorare sufletească) deprimare.  
 
Înjosire
Înjosire, substantiv
Sinonime: degradare, dezonorare, ploconeală, ploconire, rușine, umilință, umilire, (familiar) căciulire, (figurat) prostituție, (învechit) abjecțiune, (învechit) coborâre, (învechit) degradație, (învechit) înjosorire, (regional) pleftureală, (variantă) înjosare.  
 
Batjocurire
Batjocurire, substantiv
Sinonime: batere de joc, batjocorire, batjocorit, batjocurare, batjocurat, facere de râs, luare în râs, necinstire, umilire.  
 
Pioșenie
Pioșenie, substantiv
Sinonime: credință, cucernicie, cuvioșenie, cuvioșie, devoțiune, evlavie, pietate, piozitate, religiozitate, simplitate, smerenie, umilință, (învechit) blagocestie, (învechit) blagocestivie, (învechit) cucerie, (învechit) hristoitie, (învechit) râvnă, (învechit) râvnire, (învechit) smerință, (învechit) smerire.  
 
Smerință
Smerință, substantiv (învechit)
Sinonime: cucernicie, evlavie, pioșenie, smerenie, supușenie, umilință, (învechit și popular) spăsenie, (învechit) minuniciune, (învechit) smerire.  
 
Piozitate
Piozitate, substantiv
Sinonime: credință, cucernicie, cuvioșenie, cuvioșie, devoțiune, evlavie, pietate, pioșenie, religiozitate, smerenie, supunere, umilitate, (învechit) blagocestie, (învechit) blagocestivie, (învechit) hristoitie, (învechit) râvnă, (învechit) râvnire, (învechit) smerire, (învechit) umiliațiune.  
 
Suplecat
Suplecat, adjectiv (învechit)
Sinonime: plecat, smerit, supus, umil, umilit, (învechit) smernic.  
 
 


Copyright © din 2011 Dictoo.eu | Toate drepturile rezervate
Folosirea acestui site implică acceptul d-voastră pentru utilizarea
cookie-urilor furnizate de terțe părți (AdSense, Statcounter, Facebook, etc).
Despre cookie

Reduceri online!
RSS


Meniu
Dictoo.eu
Dictoo.eu
Reduceri
Dicționar