Păcăli
Păcăli, verb
Sinonime: a înşela, a amăgi, a prosti, a juca renghiul, a face festa, a trage pe sfoară, a induce în eroare.  
 
Păcălire
Păcălire, substantiv
Sinonime: ademenire, amăgire, înșelare, înșelăciune, înșelătorie, momire, păcăleală, păcălit, prostire, prostit, trișare, (figurat) pingelire, (figurat) pingeluială, (figurat) pingeluire, (învechit) măglisitură, (învechit) prilăstire, (livresc) iluzionare, (Muntenia) mâgliseală, (regional) celuială, (regional) celuire, (regional) mâglisire, (regional) migliseală, (regional) păcală, (Transilvania și Banat) celșag.  
 
Păcălitor (păcălitoare)
Păcălitor (păcălitoare), adjectiv
Sinonime: amăgitor, artificios, capțios, falacios, fals, fraudatoriu, fumist, insidios, ipocrit, înșelător, mincinos, tartuf.  
 
Păcălitură
Păcălitură, substantiv
Sinonime: farsă, festă, ghidușie, glumă, păcăleală, poznă, ștrengărie, (Banat și Transilvania) mișculanță, (învechit) bosma, (popular și familiar) renghi, (popular și familiar) șotie, (prin Banat și Transilvania) șalmă, (prin Transilvania și Muntenia) șăncălie, (prin Transilvania) șăncălănie, (regional) năsărâmbă, (regional) păcală.  
 

Aburi
Aburi, verb
Sinonime: a se umezi, a se înceţoşa; a învălui cu vorbele, a minți, a păcăli.  
 
Amăgi
Amăgi, verb
Sinonime: a înşela, a duce cu vorba, a ispiti, a ademeni, a deruta, a induce în eroare, a atrage, a păcăli.  
 
Arde
Arde, verb
Sinonime: a se consuma prin foc, a (se) frige; a cădea pradă focului, a pârli, a înnegri; (figurat) a (se) păcăli, a (se) înşela, a fi tras pe sfoară; a calcina, a carboniza, a incinera.  
 
Aromi
Aromi, verb (popular)
Sinonime: a ademeni, a adormi, a atrage, a ațipi, a dormita, a ispiti, a încânta, a înșela, a minți, a momi, a moțăi, a păcăli, a picoti, a piroti, a purta, a rosti, a seduce, a tenta, a trișa, (figurat) a calma, (figurat) a liniști, (figurat) a ogoi, (figurat) a potoli, (învechit) a amăgi, (învechit) a aroma, (învechit) a tămâia, (popular) a zăpăci.  
 
Ars (arsă)
Ars (arsă), adjectiv
Sinonime: fript, pârlit; (figurat) păcălit, înşelat, dezamăgit, tras pe sfoară, derutat; calcinat, carbonizat.  
 
Duce
Duce, verb
Sinonime: a (se) transporta, a căra; a merge, a (se) deplasa, a pleca, a colinda, a cutreiera; a trăi, a vieţui, a-şi petrece viaţa, a porni, (popular) a (se) mişca, (învechit şi regional) a păsa, a trece, a aduce, a ghida, a însoţi, a purta, a transmite, a se îndrepta, a trasa, a răspândi, a desfăşura, a întreţine, a suporta, a rezista, a-i merge, a sfârşi, a muri; a ademeni, a amăgi, a cârmui, a conduce, a dirigui, a domni, a guverna, a încânta, a înşela, a minţi, a momi, a păcăli, a prosti, a stăpâni, a trişa.  
 
Dus (dusă)
Dus (dusă), adjectiv
Sinonime: îngândurat, preocupat, absorbit, pierdut, căzut, înfundat; ademenit, amăgit, înşelat, păcălit, prostit, trişat.  
 
Farsă
Farsă, substantiv feminin
Sinonime: comedie, piesă veselă; păcăleală, festă, minciună, înşelătorie, glumă, ghiduşie, păcălitură, poznă, ştrengărie, (popular şi familiar) renghi, şotie, (regional) năsărâmbă, păcală, (Banat şi Transilvania) mişculanţă, (prin Banat şi Transilvania) şalmă, (prin Transilvania) şăncălănie, (prin Transilvania şi Muntenia) şăncălie, (învechit) bosma.  
 
Farsor
Farsor, substantiv masculin
Sinonime: păcălici, poznaş, glumeţ, bufon, clovn, umorist; om neserios, mincinos, excroc, înşelător, impostor, șarlatan.  
 
Frige
Frige, verb
Sinonime: a (se) arde, a dogori, a pârjoli, a pârli, a perpeli, a prăji, a pune la foc; (familiar) a se păcăli, a se înşela, a păgubi, a ademeni, a amăgi, a încânta, a înşela, a minţi, a momi, a păcăli, a prosti, a purta, a trişa; a suferi un eșec, a rămâne păgubaș.  
 
Îmbrobodi
Îmbrobodi, verb
Sinonime: a acoperi cu o broboadă, (Transilvania) a se încârpui; (figurat) a (se) acoperi ca într-un văl, a (se) învălui, a acoperi cu un văl, a înconjura din toate părțile; (figurat) a bălmăji, a captiva, a duce cu vorba, a încălța, a înşela, a minţi, a păcăli, a seduce.  
 
Încălţa
Încălţa, verb
Sinonime: a-şi trage ghetele, a-şi trage bocancii, a-şi pune încălţămintea; (familiar) a înşela, a păcăli, a duce, a îmbrobodi.  
 
Înşela
Înşela, verb
Sinonime: a induce în eroare, a amăgi, a minţi, a dezamăgi, a falsifica, a trage pe sfoară, a păcăli.  
 
Pehlivan
Pehlivan, substantiv masculin
Sinonime: (învechit) acrobat, jongleur, saltimbanc, scamator; şarlatan, lichea, pungaş, hoţoman, înşelător, coţcar, escroc, impostor; mucalit, poznaş, glumeţ, hazliu; buclucaş, păcălici.  
 
Potcovi
Potcovi, verb
Sinonime: (figurat) a păcăli, a înşela, a aranja.  
 
Prosti
Prosti, verb
Sinonime: a se tâmpi, a se buimăci, a se idioţi; a păcăli, a înşela, a duce de nas, a trage pe sfoară.  
 
Prostit (prostită)
Prostit (prostită), adjectiv
Sinonime: copleşit, uluit, zăpăcit, dezorientat, năuc, tembel; înşelat, păcălit, dus de nas, tras pe sfoară, păgubit; istovit, vlăguit, stors.  
 
Renghi
Renghi, substantiv neutru (popular)
Sinonime: bufonadă, farsă, festă, ghidușie, glumă, mișcare greșită, păcăleală, păcălitură, poznă, ștrengărie, (variantă) renchi.  
 
Sminti
Sminti, verb
Sinonime: a-şi pierde minţile, a înnebuni; a înşela, a păcăli; a greşi; a clinti, a deplasa; a strica, a vătăma; (popular) a răstălmăci, a altera.  
 
Surprinde
Surprinde, verb
Sinonime: a ademeni, a ajunge, a amăgi, a apuca, a băga de seamă, a cuceri pe neașteptate, a descoperi în mod brusc, a descoperi pe neașteptate, a descoperi, a epata, a frapa, a încânta, a înșela, a lua pe neașteptate, a minți, a minuna, a mira, a momi, a observa (pe furiș), a păcăli, a prinde fără veste, a prinde în flagrant delict, a prinde pe nepregătite, a prinde, a prosti, a purta, a remarca, a sesiza, a sezisa, a stupefia, a șoca, a trișa, a uimi, a ului, a vedea, (figurat) a izbi, (învechit și regional) a pripi, (Moldova, Transilvania și Banat) a zăpsi.  
 
Trişa
Trişa, verb
Sinonime: a înşela, a păcăli, a trage pe sfoară.  
 
Aburit (aburită)
Aburit (aburită), adjectiv
Sinonime: umezit, încețoșat; mințit, păcălit, fraierit.  
 
Ademenire
Ademenire, substantiv
Sinonime: ademeneală, amăgire, atracție, atragere, ispită, ispitire, înşelare, înșelăciune, înșelătorie, momire, păcăleală, păcălire, păcălit, prostire, prostit, seducere, seducție, tentare, tentaţie, trișare, (familiar, figurat) pingelire, (familiar, figurat) pingeluială, (familiar, figurat) pingeluire, (figurat, rar) nadă, (învechit și regional) prilestire, (învechit) aromire, (învechit) blaznă, (învechit) iscușenie, (învechit) măglisitură, (învechit) năpastă, (învechit) prilăstire, (învechit) săblaznă, (învechit) scandală, (livresc) iluzionare, (Muntenia) mâgliseală, (Muntenia) mâglisire, (regional) adimenire, (regional) păcală, (Transilvania și Banat) celșag, (Transilvania și Banat) celuială, (Transilvania și Banat) celuire.  
 
Blamare
Blamare, substantiv
Sinonime: blam, condamnare, condamnațiune, dezaprobare, dezavuare, facere de râs, înfierare, neaprobare, păcălire, reprehensiune, reprobare, reprobațiune, respingere, sancționare, stigmatizare, (figurat) veștejire, (învechit) prihană, (popular) osândire.  
 
Buzat
Buzat, adjectiv
Sinonime: ademenit, amăgit, înşelat, păcălit, prostit, trişat.  
 
Celşag
Celşag, substantiv
Sinonime: ademenire, amăgire, înşelare, înşelăciune, înşelătorie, momire, păcăleală, păcălire, păcălit, prostire, prostit, trişare.  
 
Celui
Celui, verb
Sinonime: a ademeni, a amăgi, a încânta, a înşela, a minţi, a momi, a păcăli, a prosti, a purta, a trişa.  
 
Celuială
Celuială, substantiv
Sinonime: ademenire, amăgire, înşelare, înşelăciune, înşelătorie, momire, păcăleală, păcălire, păcălit, prostire, prostit, trişare.  
 
Celuire
Celuire, substantiv
Sinonime: ademenire, amăgire, decepție, înşelare, înşelăciune, înşelătorie, momire, păcăleală, păcălire, păcălit, prostire, prostit, trişare; (regional) celuială, celuit, celuitură, înceluială, înceluire, înceluit, înceluitură.  
 
Celuit
Celuit, adjectiv
Sinonime: ademenit, amăgit, înşelat, păcălit, prostit, trişat.  
 
Cicălitor
Cicălitor, adjectiv
Sinonime: importun, mucalit, pisălog, potcaș, sâcâit, sâcâitor, supărător, (depreciativ) lătrător, (învechit și regional) potcaleș, (regional) drăcos, (regional) durlăior, (regional) hurduit, (regional) lepeticios, (regional) nărăvos, (regional) necăjitor, (regional) necăjos, (regional) parșiv, (regional) păcălitor, (regional) păcostaș, (regional) pricinos, (regional) rânjit, (regional) șcortos, (regional) șufelnicos.

Cicălitor, substantiv
Sinonime: cicală, potcaș, (regional) cârtoajă, (regional) morcotitor, (regional) rânjit.  
 
Clapă
Clapă, substantiv
Sinonime: astupătoare, capac, piston, supapă, tastă, tușă, valvă, valvulă, (învechit și regional) bașlâc, (la rindea) lamă; (expresie; a trage clapa) a înșela, a păcăli.  
 
Cosi
Cosi, verb
Sinonime: a tăia; (figurat) a distruge, a nimici, a omorî; a se roade.

Coşi, verb
Sinonime: a se bășica, a se umfla, a se urzica; (despre aluat) a crește; a (se) burduși, a bate, a snopi în bătaie; a păcăli, a înșela, a trage pe sfoară; a seduce; a fura; a se coji.  
 
Fraieri
Fraieri, verb
Sinonime: a ademeni, a amăgi, a induce în eroare, a încânta, a înșela, a minți, a momi, a păcăli, a prosti, a purta, a șmecheri.  
 
Fraierit
Fraierit, adjectiv
Sinonime: ademenit, amăgit, înşelat, păcălit, prostit, trişat.  
 
Gâmbosi
Gâmbosi, verb
Sinonime: a ademeni, a amăgi, a încânta, a înşela, a minţi, a momi, a păcăli, a prosti, a purta, a trişa.  
 
Tromboni
Tromboni, verb
Sinonime: (familiar) a minți, a păcăli, a exagera.  
 
Sămsări
Sămsări, verb
Sinonime: a negocia, a trafica, (regional) a păcăli (într-o tranzacție).  
 
Pingelire
Pingelire, substantiv
Sinonime: ademenire, amăgire, înșelare, înșelăciune, înșelătorie, momire, păcăleală, păcălire, păcălit, prostire, prostit, trișare; pingeluire, tălpuire, tălpuit.  
 
Pingelit
Pingelit, adjectiv
Sinonime: ademenit, amăgit, înșelat, păcălit, prostit, trișat; pingeluit, tălpuit.  
 
Pingelui
Pingelui, verb
Sinonime: a ademeni, a amăgi, a încânta, a înșela, a minți, a momi, a păcăli, a prosti, a purta, a trișa; a pingeli.  
 
Pingeluială
Pingeluială, substantiv
Sinonime: ademenire, amăgire, înșelare, înșelăciune, înșelătorie, momire, păcăleală, păcălire, păcălit, prostire, prostit, trișare.  
 
Pingeluire
Pingeluire, substantiv
Sinonime: ademenire, amăgire, înșelare, înșelăciune, înșelătorie, momire, păcăleală, păcălire, păcălit, prostire, prostit, trișare; pingelire, tălpuire.  
 
Năsărâmbă
Năsărâmbă, substantiv
Sinonime: (regional) boroboață, farsă, festă, ghidușie, glumă, ispravă, năzbâtie, năzdrăvănie, neghiobie, nerozie, nerușinare, obrăznicie, păcăleală, păcălitură, pocinog, poznă, prostie, stupiditate, șotie, ștrengărie, trăsnaie; desfrânare, destrăbălare; (la plural) baliverne, palavre.  
 
Poticăli
Poticăli, verb
Sinonime: (învechit) a abate, a amăgi, a copleși, a corupe, a da de belea, a da de necaz, a împovăra, a încărca, a înșela, a păcăli, a (se) pedepsi, a se primejdui.  
 
Dezinforma
Dezinforma, verb
Sinonime: a induce în eroare, a informa (în mod intenționat) greșit, a manipula, a păcăli.  
 
Smomi
Smomi, verb
Sinonime: (regional) a ademeni, a agita, a amăgi, a ațâța, a incita, a instiga, a încânta, a înșela, a întărâta, a minți, a momi, a păcăli, a prosti, a provoca, a purta, a stârni, a trișa, a tulbura.  
 
Măglisitură
Măglisitură, substantiv
Sinonime: ademenire, amăgire, amăgitură, înșelare, înșelăciune, înșelătorie, momire, păcăleală, păcălire, păcălit, prostire, prostit, trișare.  
 
Prilestit
Prilestit, adjectiv
Sinonime: ademenit, aiurea, aiurit, amăgit, bezmetic, chircit, degenerat, descreierat, închircit, înșelat, momit, nebun, nedezvoltat, păcălit, pipernicit, pirpiriu, pricăjit, prizărit, prostit, sedus, sfrijit, smintit, trișat, țicnit, zănatic, zăpăcit, zurliu.  
 
Iluzionare
Iluzionare, substantiv
Sinonime: ademenire, amăgire, înșelare, înșelăciune, înșelătorie, momire, păcăleală, păcălire, păcălit, prostire, prostit, trișare; (figurat) închipuire, visare.  
 
Minţit
Minţit, adjectiv
Sinonime: fals, inautentic, inventat, înșelat, mincinos, născocit, neadevărat, neautentic, neîntemeiat, nereal, păcălit, plăsmuit, scornit.  
 
Lâncoti
Lâncoti, verb (învechit)
Sinonime: a amăgi, a înșela, a minți, a păcăli.  
 
Bancagiu
Bancagiu, substantiv
Sinonime: comic, farsor, om glumeț, păcălici, poznaș, umorist.  
 
Mişculanţă
Mişculanţă, substantiv (regional)
Sinonime: farsă, festă, ghidușie, glumă, păcăleală, păcălitură, poznă, stratagemă, subterfugiu, șiretenie, șiretlic, șmecherie, ștrengărie, tertip, truc, viclenie, vicleșug.  
 
Mâgliseală
Mâgliseală, substantiv (regional)
Sinonime: ademenire, amăgire, înșelare, înșelăciune, înșelătorie, momire, păcăleală, păcălire, păcălit, prostire, prostit, trișare, (regional) mâglisire.  
 
Mâglisire
Mâglisire, substantiv (regional)
Sinonime: ademenire, amăgire, flatare, înșelare, înșelăciune, înșelătorie, lingușeală, lingușire, măguleală, măgulire, momire, păcăleală, păcălire, păcălit, prostire, prostit, trișare, (regional) mâgliseală.  
 
Înşelăciune
Înşelăciune, substantiv
Sinonime: ademenire, adulter, amăgire, escrocherie, hoție, impostură, infidelitate, înșelare, înșelătorie, momire, necredință, păcăleală, păcălire, păcălit, prostire, prostit, pungășeală, pungășie, șarlatanerie, șarlatanie, șarlatanism, șmecherie, șmecherlâc, trișare, (familiar) cacealma, (familiar) coțcărie, (familiar) matrapazlâc, (familiar) pehlivănie, (familiar) pișicherlâc, (familiar) șmechereală, (figurat) panglicărie, (figurat) pingelire, (figurat) pingeluială, (figurat) pingeluire, (figurat) scamatorie, (figurat) trădare, (învechit și familiar) coțcă, (învechit și regional) marghiolie, (învechit) calpuzanlâc, (învechit) matrapazlărie, (învechit) măglisitură, (învechit) meșteșug, (învechit) preacurvie, (învechit) preacurvire, (învechit) preaiubire, (învechit) prilăstire, (învechit) șălvirie, (învechit) viclenie, (învechit, în Moldova) șulerie, (livresc) iluzionare, (livresc) tripotaj, (Moldova) șolticărie, (Muntenia) mâgliseală, (popular) pezevenclâc, (popular) potlogărie, (rar) mistificare, (regional) celuială, (regional) celuire, (regional) mâglisire, (regional) păcală, (Transilvania și Banat) celșag.  
 
Prilăstire
Prilăstire, substantiv (învechit)
Sinonime: ademenire, amăgire, înșelare, înșelăciune, înșelătorie, momire, păcăleală, păcălire, păcălit, prostire, prostit, trișare.  
 
Momire
Momire, substantiv
Sinonime: ademenire, amăgire, înșelare, înșelăciune, înșelătorie, păcăleală, păcălire, păcălit, prostire, prostit, trișare, (familiar și figurat) pingelire, (figurat) pingeluială, (figurat) pingeluire, (învechit) măglisitură, (învechit) prilăstire, (livresc) iluzionare, (Muntenia) mâgliseală, (regional) celuială, (regional) celuire, (regional) mâglisire, (regional) păcală, (Transilvania și Banat) celșag.  
 
Șăncălănie
Șăncălănie, substantiv (regional)
Sinonime: farsă, festă, ghidușie, glumă, păcăleală, păcălitură, poznă, ștrengărie.  
 
Șăncălie
Șăncălie, substantiv (regional)
Sinonime: farsă, festă, ghidușie, glumă, păcăleală, păcălitură, poznă, ștrengărie.  
 
Îmbrobodire
Îmbrobodire, substantiv
Sinonime: acoperire, îmbrobodeală, îmbrobodit, învăluire; (figurat) aburire, înșelare, păcălire, vrăjire.  
 
Îmbrobodit
Îmbrobodit, adjectiv
Sinonime: acoperit, încârpuit; (figurat) amăgit, înșelat, păcălit.  
 
Planisi
Planisi, verb (învechit)
Sinonime: a ademeni, a amăgi, a încânta, a înduioșa, a înșela, a minți, a momi, a păcăli, a prosti, a purta, a se lăsa ademenit, a se lăsa sedus, a seduce, a trișa.  
 
Bosma
Bosma, substantiv (învechit)
Sinonime: boroboață, farsă, festă, figură proastă, ghidușie, glumă, ispravă, năzbâtie, năzdrăvănie, păcăleală, păcălitură, pocinog, poznă, renghi, ștrengărie, trăsnaie, (variantă) bozma.  
 
Păcală
Păcală, substantiv
Sinonime: ademenire, amăgire, farsă, festă, ghidușie, glumă, înșelare, înșelăciune, înșelătorie, momire, păcăleală, păcălire, păcălit, păcălitură, poznă, prostire, prostit, ștrengărie, trișare; (articulat) pepelea.  
 
Șalmă
Șalmă, substantiv (regional)
Sinonime: farsă, festă, ghidușie, glumă, năzbâtie, năzdrăvănie, nebunie, păcăleală, păcălitură, poznă, ștrengărie.  
 
Trişare
Trişare, substantiv
Sinonime: ademenire, amăgire, înșelare, înșelăciune, înșelătorie, momire, păcăleală, păcălire, păcălit, prostire, prostit, (familiar și figurat) pingelire, (figurat) pingeluială, (figurat) pingeluire, (învechit) măglisitură, (învechit) prilăstire, (livresc) iluzionare, (Muntenia) mâgliseală, (regional) celuială, (regional) celuire, (regional) mâglisire, (regional) păcală, (Transilvania și Banat) celșag.  
 
Trişat
Trişat, adjectiv
Sinonime: ademenit, amăgit, înșelat, păcălit, prostit, (familiar și figurat) pingelit, (familiar) dus, (familiar) fraierit, (figurat) buzat, (figurat) pingeluit, (învechit) prilestit, (Transilvania și Banat) celuit.  
 
Fenta
Fenta, verb
Sinonime: a deruta, a evita o situație neplăcută, a fanda, a înșela, a păcăli.

Fentă, substantiv
Sinonime: fandare; fantă.  
 
Poticări
Poticări, verb (învechit și regional)
Sinonime: a ademeni, a amăgi, a încânta, a înșela, a minți, a momi, a păcăli, a prosti, a purta, a trișa.  
 
Lingări
Lingări, verb (învechit și regional)
Sinonime: a fi parazit, a flata, a gusta, a lifuri, a linguși, a mânca pe gratis, a mânca pe spinarea altuia, a păcăli, (regional) a gustări, (regional) a limpi.  
 
Pâcliși
Pâcliși, verb (regional)
Sinonime: a (se) schilodi, a poci (prin tundere), a se înrăi, a se înșela, a se păcăli, a se prosti, a se strâmba, (variantă) a (se) păcliși, (variantă) a (se) pâcârși.  
 
Prosteală
Prosteală, substantiv
Sinonime: amăgire, capriciu, cerșeală, cerșetorie, cerșit, chef, dobitocie, fandoseală, fantezie, fason, fiță, imbecilitate, maimuțăreală, milogeală, milogit, moft, naz, neghiobie, nerozie, păcăleală, păcălire, poftă, prostie, sclifoseală, tâmpenie, toană, tragere pe sfoară, (familiar) bâzdâc, (familiar) farafastâc, (familiar) marafet, (figurat) boală, (figurat) dambla, (grecism învechit) paraxenie, (învechit și regional) marghiolie, (învechit și regional) nacafa, (învechit și regional) pală, (învechit) prostime, (învechit) schimonosire, (învechit) schimonositură, (Moldova, prin Bucovina și Transilvania) sucă, (popular și familiar) pârțag, (popular) fasoleală, (popular) hachiță, (popular) izmeneală, (popular) pandalie, (popular) scălâmbăială, (popular) scălâmbăiere, (popular) scălâmbăitură, (regional) marghioleală, (regional) năbădaie, (regional) toancă, (regional) zâmbâc, (Transilvania) pont.  
 
Înşelare
Înşelare, substantiv
Sinonime: ademenire, amăgire, dezamăgire, escrocare, iluzie, inducere în eroare, infidelitate (conjugală), înșelat, înșelăciune, înșelătorie, înșeuare, momire, necredință în dragoste, păcăleală, păcălire, păcălit, prostire, prostit, pungășire, seducere, trădare, trișare, (familiar) potlogărire, (figurat) pingelire, (figurat) pingeluială, (figurat) pingeluire, (învechit) câștigare, (învechit) măglisitură, (învechit) prilăstire, (livresc) iluzionare, (Muntenia) mâgliseală, (Muntenia) mâglisire, (regional) păcală, (Transilvania și Banat) celșag, (Transilvania și Banat) celuială, (Transilvania și Banat) celuire.  
 
Blamat
Blamat, adjectiv
Sinonime: condamnat, criticat, defăimat, dezaprobat, făcut de râs, (regional) păcălit.  
 
Șmenui
Șmenui, verb
Sinonime: a escroca, a înșela, a păcăli, (familiar) a pungăși.  
 
Șmecherire
Șmecherire, substantiv
Sinonime: fraierire, înșelare, păcălire.  
 
Jucat
Jucat (jucată), adjectiv
Sinonime: asumat, cheltuit, clătinat, dansat, escrocat, interpretat, jonglat, mișcat, păcălit, pus în joc, riscat, schimbător, sclipitor, scuturat, speculat, tremurat, zbătut, zvâcnit.

Jucat, substantiv
Sinonime: batjocorire, dansare, desfătare, glumire, interpretare, joc, jucare, scuturare, șicanare, tremurare, (figurat) înșelare, (regional) batere.  
 
Înșelător
Înșelător, substantiv
Sinonime: escroc, fraudator, fripon, hoț, impostor, păcălici, pungaș, seducător, șarlatan, șnapan, (familiar) coțcar, (familiar) pehlivan, (familiar) pișicher, (figurat) panglicar, (figurat) papugiu, (figurat) scamator, (învechit și popular) șălar, (învechit și popular) șălărel, (învechit și regional) mafler, (învechit și regional) pârlaci, (învechit) calpazan, (învechit) calpuzan, (învechit) diavol, (învechit) geambaș, (învechit, în Moldova) șuler, (Moldova, Bucovina și Dobrogea) șalvir, (popular și familiar) pezevenchi, (popular și familiar) potlogar, (rar) pârlea, (regional) ciolar, (regional) pasmarghiol, (regional) potcaș.

Înșelător, adjectiv
Sinonime: ademenitor, amăgitor, deluzoriu, fraudatoriu, iluzoriu, incorect, insidios, mincinos, mințitor, neîntemeiat, păcălitor, perfid, seducător, specios, viclean, (figurat) deșert, (figurat) rabinic, (figurat) șugubăț, (figurat) vulpesc, (învechit și regional) părut, (învechit) amăgelnic, (învechit) balamut, (învechit) capțios, (învechit) celuitor, (învechit) înșelăcios, (învechit) lăstitoriu, (învechit) marafetos, (învechit) mângăicios, (învechit) părăros, (învechit) prilăsteț, (învechit) prilăstitor, (învechit) prilesteț, (învechit, în Transilvania) alnic, (Muntenia) mâglisitor, (rar) momitor, (rar) părelnic, (regional) cofaș, (regional) hichetău, (regional) hitetău, (regional) îmbăguiat, (Transilvania și Banat) cealău.  
 
Potcovit
Potcovit, substantiv
Sinonime: potcovire, (rar) potcoveală.

Potcovit, adjectiv
Sinonime: fieruit, (figurat) păcălit.  
 
Cobzărire
Cobzărire, substantiv
Sinonime: cobzărie, cobzărit; (argotic) amăgire, păcălire.  
 
Deluzoriu
Deluzoriu, adjectiv
Sinonime: amăgitor, iluzoriu, înșelător, păcălitor, (învechit) păcăleț, (rar) falacios, (regional) celuitor, (regional) înceluitor.  
 
Păcăleț
Păcăleț, adjectiv (învechit)
Sinonime: păcălitor.  
 
 


Copyright © din 2011 Dictoo.eu | Toate drepturile rezervate
Folosirea acestui site implică acceptul d-voastră pentru utilizarea
cookie-urilor furnizate de terțe părți (AdSense, Statcounter, Facebook, etc).
Despre cookie

Reduceri online!
RSS


Meniu
Dictoo.eu
Dictoo.eu
Reduceri
Dicționar